POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
2v

Blackstenius om petningen: ”Accepterade läget"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Blackstenius två mål bland höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

GÖTEBORG. Stina Blackstenius nätade två gånger mot Slovakien.
Hon petades dock från start av Peter Gerhardsson.
- Jag accepterade läget, säger anfallaren.

Stina Blackstenius fick det inte att stämma i bortamötet med Ungern och lämnade då planen mållös efter en något slätstruken insats. 

Till mötet med Slovakien på tisdagen valde förbundskapten Peter Gerhardsson att peta anfallaren.

- Vi räknade med att Slovakien skulle försvara lite lägre och ”Madde” (Madelen Janogy) har sett väldigt bra ut på träningarna och gjorde två mål senast. När det inte blir så stora ytor bakom backlinjen tyckte vi att Madde var en spelare för en sådan position, sa Peter Gerhardsson efter matchen.

På grund av en vadskada tvingades dock Janogy kliva av redan i pausvilan och Blackstenius fick då chans till revansch. En chans hon tog. Den 23-åriga Linköpingsspelaren satte två mål för Blågult i en match som till sist slutade med förkrossande 7-0.

- På första målet blev jag nästan lite förvånad för jag tänkte att jag i förstaläget låg offside så det blev lite konstig reaktion. Andra målet är en lite tilltrasslad situation. Efter en passning från ”Kosse" får jag väl inte riktigt ordning på bollen först, men jag får till ett bra avslut ändå, säger hon själv om målen.

Blackstenius har på slutet haft problem med målproduktionen och fullträffarna var efterlängtade.

- Klart att det är kul för egen del också att få göra mål nu när jag inte gjort det och inte fick starta matchen. Jag försökte komma in med så mycket energi som möjligt och det är alltid kul när det resulterar i mål.

Hon respekterade Gerhardssons beslut att spela med Lina Hurtig och Madelen Janogy från start i stället för henne.

- Jag accepterade läget och Janogy gjorde en väldigt bra match senast så jag förstår att det är en konkurrenssituation och för min del handlade det bara om att ta till vara på chansen om jag skulle få den.

Fungerade det som lite tändvätska?
Det är alltid svårt att säga, men man försöker alltid ta tillvara på chansen när man inte får starta, att det blir ett annat läge - Slovakien kanske blev lite trötta efter ett tag och då handlade det bara om att försöka utnyttja det med de styrkorna som jag har.

Målen mot Slovakien kom både från fasta situationer och spelmål - och dessutom genom sex olika målskyttar.

- Det är väldigt viktigt för oss, att vi som i dag gör mål på olika sätt och blir breda i vårt anfallsspel, även mot såna här lag som ligger lite lägre i försvarsspelet. Det kommer vi ha nytta av i fortsättningen och det ska vi fortsätta att utveckla och jobba vidare på, säger Blackstenius.

Blackstenius talade inför matchen om att hon under året haft väldigt lite ledighet och att tätt matchande satt sina spår. Nu blev det trots allt en väldigt positiv avslutning på landslagssäsongen 2019.

- Det ger mig energi att få göra mål en sån här match. Det blir något som jag får ta med mig till de sista matcherna i damallsvenskan och ta till vara på.

Publicerad 2019-10-08 kl 23:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå