Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Blackstenius sugen på nytt utlandsäventyr: "Det är min förhoppning"

Efter en tung tid i Frankrike återvände Stina Blackstenius till Linköping.
Mycket för att hitta formen inför VM.
- Jag kommer till den här samlingen med en bättre känsla än senast i Algarve, säger hon till Fotbollskanalen.

Den första tiden i Montpellier var bra och Stina Blackstenius fick spela mycket och gjorde många mål. Men den sista säsongen blev tyngre och anfallaren fick ofta sitta på bänken. Inte bra för henne eller för landslaget med tanke på sommarens VM.

Då valde Blackstenius att återvända till Linköping, som hon tog SM-guld med 2016. Med två månader efter flytten berättar hon nu om den tuffa tiden i Frankrike och även i Algarve cup, och att formen nu känns bättre och bättre.

- Det känns väldigt bra att vara tillbaka i Linköping igen. Jag hade lite problem med en skada under de första veckorna efter att jag kom hem, vilket gjorde att jag inte riktigt kunde vara med på de första matcherna. Men nu i de tre senaste matcherna har jag fått spela vilket har varit otroligt kul att jag har fått 90 minuter i matcherna igen, säger hon till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Jag tycker verkligen att det är roligt att spela fotboll igen och det ger mig verkligen mycket att få den här speltiden. Så jag kommer till den här samlingen med en bättre känsla än senast i Algarve. Så det känns som att det går framåt.

Gjorde det att det var svårt i Algarve, att du hade varit skadad och haft det lite tungt i Frankrike?
- Ja, absolut. Det kunde jag ändå känna av. Dels att jag haft en skada, dels att jag inte hade haft den speltiden som jag önskade. Men när jag kom hem från Algarve så kom det igång med matcher ganska tätt inpå och det har gett mig väldigt mycket. Det har varit skönt att ha fått 90 minuter.

- Jag tog det här beslutet för att jag verkligen ville göra det. För min egen del då och att det är viktigt med speltid och att det lockade väldigt mycket att komma tillbaka till Linköping.

Hur tufft var det mentalt sista tiden i Frankrike?
- Det var såklart jobbigt på det sättet att jag inte hade spelat på länge och visste att det låg ett VM framför som jag verkligen ville vara en del av, och då krävs det att man är i så bra form som möjligt, vilket jag inte kände att jag var. Ibland spelade jag, ibland spelade jag inte. Det var mentalt jobbigt att inte få någon kontinuitet. Så det var väldigt skönt när det löste sig och jag fick återvända till Linköping.
ANNONS

Var det ett vacklande självförtroende?
- Ja lite. Det är klart att det påverkar när man spelar en match men så spelar man inte nästa, att man inte kommer in i någon rytm i spelet. Att man kanske inte tror på sig själv så som man vill, och som forward, att man vill vara en spelare som skapar mycket och kan stå får några mål. Det är ju det som man vill som forward och självklart påverkar det ens självförtroende när det blir så som det blev.

Hur sammanfattar du tiden i Frankrike?
- Det gav mig otroligt mycket att vara i Frankrike. Det var en stor utmaning på många sätt. Det var min första flytt. Jag hade egentligen bara flyttat till Linköping tidigare, så det var ett väldigt stort kliv att ta till Frankrike, och jag var inte speciellt gammal heller utan väldigt ung. Jag fick känna på en utmaning i att inte förstå språket och inte kunna ha den här kommunikationen med tränare och spelare i laget. Så det var verkligen en omställning.

- Sedan en annan kultur, att klara sig mycket själv och att inte ha familj och vänner så nära som jag var van vid att ha. Men det har gett mig otroligt mycket att ha fått känna på en annan typ av liga och andra typer av spelare och tränare. Det var en utmaning för mig på många sätt och det är något jag hoppas att jag ska kunna ta med mig tillbaka till Sverige och alltid ha med mig i det som kommer, både om det gäller nu i Linköping eller som människa. Att jag har fått med mig otroligt mycket erfarenhet på många olika sätt.
ANNONS

Är du avskräckt för framtida utlandsäventyr?
- Min förhoppning är ju att jag kan spela utomlands igen. Sedan får vi se om eller när det blir i så fall. Men det hade varit kul att spela utomlands igen.

Hur ser du på det här landslagslägret?
- Vi vet om att det är ett jätteviktigt läger och de här två matcherna ser vi fram emot. Det blir ett bra genrep. För egen del hoppas jag kunna göra ett så bra läger som möjligt och kunna prestera bra på träning. Min förhoppning är ju att kunna vara med och spela de här matcherna.

- Det blir en tuff utmaning mot både Tyskland och Österrike, men det är viktigt för oss att få de här matcherna till något bra för känslan i laget, och sedan för den här stora publiken också som kommer till Friends arena, att visa publiken vad vi vill och var vi står någonstans.

Hur ska det bli att spela inför så mycket folk?
- Det är såklart otroligt stort att det är så många biljetter sålda och det är något som kommer vara väldigt häftigt att få uppleva det på hemmaplan. Så väldigt kul och en bra utveckling. Det känns häftigt. 

ANNONS

Mötet mellan Sverige och Tyskland visas på C More Live, på TV12 och på cmore.se med avsparkstid 13.45. på lördag.

Publicerad 2019-04-06 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto