Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Blågult-duon vill spela inställda matchen - SvFF säger nej

Foto: Bildbyrån.

Danmark vill spela – och flera i Blågult vill spela.
Men SvFF säger nej.
- Vi vill inte och vi tänker inte spela matchen vid ett annat tillfälle, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SVT.

Konflikten mellan Spelarföreningen och det danska fotbollsförbundet ledde till att den tänkta matchen mellan Sverige och Danmark i VM-kvalet ställdes in. Sverige kommer av allt att döma tilldelas segern i matchen. Samtidigt har det danska bråket tillfälligt fått ett stopp då man inför tisdagens möte med Kroatien enats om ett nytt delavtal.

Danmark har nu öppnat för möjligheten att spela matchen vid ett annat tillfälle – vilket är en idé som både Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson ställer sig positiva till.

”Till Uefa: Om ni fortfarande inte har bestämt vad sm ska hända med de danska spelarna med tanke på VM-kvalet så är jag villig att boka om matchen”, skriver Lindahl på Twitter.

Magdalena Eriksson:

”Hej Uefa! Jag är villig att boka om fredagens VM-kvalmatch mot Danmark. De danska spelarna har redan blivit straffade tillräckligt”.

Men trots att ett nytt speldatum alltså får tummen upp av de två landslagsspelarna så säger förbundet tydligt nej.

- Det jag har meddelat danska förbundet och även Uefa är att nej, vi vill inte och vi tänker inte spela matchen vid ett annat tillfälle, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SVT.

- Den situationen vi har hamnat i är på grund av att man inte har hanterat den här frågan på rätt sätt i Danmark. Givet det så blir det här konsekvenserna, att matchen inte ska spelas.

Publicerad 2017-10-22 kl 22:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons