Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Blågult inställt på att spela - trots kaoset: "Påverkar inte oss speciellt mycket"

3v

Positiva coronatest - och minst 16 spelare danska spelare som missar.
Men Blågult vill spela träningsmatchen som planerat.
- Situationen i det danska landslaget påverkar oss inte speciellt mycket, säger landslagschefen Stefan Pettersson i en kommentar.

Den andra vågen av coronasmittan har gett ett stort antal nya smittade, inte minst i Europa. I Danmark har dessutom en ny variant av coronaviruset gjort att man tagit beslutat att avliva landets alla minkar. Viruset som hittats hos minkar har dessutom upptäckts hos människor.

Inför träningsmatchen mellan Danmark och Sverige har det dessutom konstaterats covid-19 hos spelaren Robert Skov, Kasper Dolberg (som dock har haft viruset tidigare och kan komma att få spela ändå) samt en ledare. Det har i sin tur fått till följd att åtta övriga spelare, som bedömts haft närkontakt med Skov, isolerats. De kommer inte att spela mot Sverige. Inte heller kommer de sju danska spelare som håller till på de brittiska öarna att vara med, detta på grund av hårda karantänregler.

ANNONS

Sverige å sin sida saknar också sina stjärnor i England och Skottland. Dessutom saknas Janne Andersson då en närstående smittats.

Men trots ovan nämnda förutsättningar så ska matchen mellan Danmark och Sverige spelas. Något annat har inte ens diskuterats.  

- Nej, det har vi inte gjort. Det är danskarna som har det stora bekymret med många spelare som inte är tillgängliga. Vi hade fem spelare innan och för oss är det ingen skillnad, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

- Vi ser ingen risk. Den här situationen har ju varit tidigare med motståndarlag som har haft smitta i truppen. De flesta har ju varit med om det på något sätt, både i landslag och på klubbnivå så har ju de flesta varit med om det på något sätt. Så det förändrar ingenting. Danmark gör alla säkerhetsrestriktioner som de bara kan och de var en spelare och en ledare som var smittad. Det var inte åtta spelare som var smittade. Utan de har av säkerhetsskäl gjort så här, som de säkert gör enligt protokollen. 

ANNONS

I en kommentar på förbundets hemsida säger Pettersson att danskarna resonerar likadant.

- Situationen i det danska landslaget påverkar oss inte speciellt mycket utan vi fortsätter med våra förberedelser inför matchen. Smitta i motståndarlag har funnits tidigare så det är ingenting nytt. Danskarna är fullt inställda på att spela matchen i morgon och det är även vi.

Landslagsläkare Anders Valentin:

- Hela den svenska truppen testades i går negativt för covid-19 och alla mår bra. Vi känner oss helt trygga med Danmarks agerande som följer både UEFA:s protokoll och de nationella smittskyddsreglerna.

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand uttalade sig om värdet av att spela matchen, under gårdagen, i en intervju med Expressen. 

- Med största respekten för den situation som råder så är det bra om vi kan spela fotboll, om det går att göra det på ett säkert och ansvarsfullt sätt. I våras ställde vi in all landslagsfotboll från mars till juni för att kunna avsluta ligorna och nu vill vi avsluta Nations League, sa han då.

ANNONS

På frågan om det varit en ekonomisk smäll att inte spela sa Sjöstrand: 

- När du ser hela fotbollens värdekedja är det klart att ekonomin är viktig. Vi som alla andra är beroende av intäkter för att kunna bedriva en verksamhet på den nivån vi gör. 

Publicerad 2020-11-10 kl 14:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto