Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blågult-stjärnor gläds med F19-landslaget: "Framtiden ser ljus ut"

Sverige (dam)

CHESTER. F19-landslaget är i EM-semifinal.
Flera landslagsspelare gläds med de unga löftena. 
- Framtiden ser ljus ut, säger Sofia Jakobsson. 

2:57
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Sofia Jakobsson i spelaren ovan.

Flera svenska A-landslagsspelare i årets EM-trupp har varit med och vunnit F19-EM-guld 2012 och 2015. I år kan en ny upplaga av F19-landslaget vara på väg att slå till med samma bedrift i sommar. F19-landslaget kom tvåa bakom Norge i sin grupp i EM-slutspelet i Tjeckien och är nu framme i semifinal mot Spanien den 6 juli på Městský stadion i Opava. 

Landslagsstjärnan Sofia Jakobsson gläds med F19-tjejernas framgång och tycker att det är inspirerande att följa landslaget.

- Det är otroligt kul. Jag tror att jag sett två eller tre matcher från deras håll och de ser ut att ha ett fantastiskt självförtroende och spelar väldigt fin fotboll, så det är kul att följa här på plats och få lite inspiration inför vår turnering. Såklart önskar man dem all lycka till och förhoppningsvis får vi se dem i final, säger Jakobsson och fortsätter:

ANNONS

- Framtiden ser ljus ut, så det är bra. 

Lina Hurtig:

- Det är såklart kul. Jag såg lite av matchen, så det är roligt. Det är tio år sedan jag själv spelade, så det kanske kommer upp här om tio år igen. Vi får väl se. 

Hedvig Lindahl:

- Det är jättekul och de inspirerar oss. Kanske inspirerar vi även dem lite, jag vet inte, då vi inte börjat, men med själva energin som är i luften, så har de kanske blivit inspirerade, och det är jätteroligt att se att det går bra för dem, säger hon och fortsätter:

- Det vittnar om att vi är på god väg. Jag håller inte med om att svensk damfotboll är ättestupa. Det är många bra grejer. När jag tittar på damallsvenskan är det bra spel och tekniskt och taktiskt väldigt smart. Jag blir inspirerad av F19, säger målvakten. 

Publicerad 2022-07-04 kl 19:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto