Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Blatters förslag kan straffa Sverige

Foto: Scanpix

Sepp Blatter vill minska Europas platser till förmån för Asien

FIFA-presidenten Sepp Blatter vill minska Europas VM-platser till förmån för Asien.

- Vi måste balansera det bättre, säger han.

19 av 32 lag i nästa års VM-slutspel kan i "värsta" fall utgöras av länder från två kontinenter – Sydamerika och Europa. Ett stort problem menar FIFA:s president, schweizaren Sepp Blatter.

Blatter sa under de asiatiska fotbollförbundens årliga möte att Asien borde ligga på för att få mer platser än de fyra man slåss om i dagsläget.

- Vi måste balansera det bättre, sa han under AFC:s årliga möte under gårdagen.

- Ni är en maktfaktor och det måste ni vara medvetna om, sa han till de 46 representanterna från de Asiatiska ländernas förbund.

På bekostnad av Asiens extraplatser, om Blatter fick bestämma, skulle i så fall Europa få mindre del av kakan – vilket i sin tur givetvis innebär att det blir tuffare för Sverige att kvalificera sig för kommande mästerskap.

På kongressen hintade Blatter också om att han kan kandidera även till nästa period. Blatter har tidigare sagt att han planerat att stiga åt sidan efter att hans nuvarande period som president går ut 2015 men nu kan han alltså bli kvar.

Många menar att hans förslag är ett sätt att locka röster från Asien och därmed ligga bättre till inför nästa val. Motståndaren där blir med största sannolikhet UEFA:s nuvarande president Michel Platini som av allt att döma tänker kandidera.

Publicerad 2013-05-03 kl 09:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons