Blåvitt premiärkryssade - yngling målskytt: "Jättestort"

IFK Göteborg begick säsongspremiär mot Halmstads BK.
Då klev 18-årige debutanten Alfons Nygaard fram och räddade Blåvitt från premiärförlust (1-1).

Halmstads BK

På ett kylslaget Valhalla IP i Göteborg var det gästande Halmstads BK som direkt satte prägel på matchen. Sex minuter in fick Emil Tot Wikström bollen utanför straffområdet och avlossade skott. Giannis Anestis i Blåvitt-målet var nära att rädda, men lyckades inte styra väck det välplacerade avslutet. 0-1, Halmstad.

IFK Göteborg vaknade till först en kvart in i matchen där laget började ha mer bollinnehav och vinna fler dueller. Men målchanserna lyste med sin frånvaro och 0-1 stod sig halvleken ut.

Till andra gjorde de båda lagen en rad byten. Bland annat fick Blåvitt in Hosam Aiesh och Kevin Yakob. Spelare med kapacitet att bryta mönster och få Göteborg med i matchen igen. Och det skulle ge utdelning.

Aiesh tog sig runt på vänsterkanten och hittade ynglingen Alfons Nygaard som, från nära håll, kunde raka in kvitteringen i den 62:a minuten. Den avslutande halvtimmen skapades en del chanser, men skärpan fanns inte där, och Blåvitt fick nöja sig med kryss i säsongspremiären.

- Det är såklart jättestort, mål i debuten. Jättekul, säger Nygaard till GP.