POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Bosniska förbundets utspel mot Tankovic: ”Han ville spela för Bosnien”

Foto: Bildbyrån

Muamer Tankovic förbereder sig för landskampen mot Färöarna.
Då går det bosniska förbundet ut hårt och menar att spelaren ändrat sig flera gånger om vilket landslag han vill spela för.
”Han angav med fri vilja att han ville spela för Bosnien” skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Muamer Tankovic blev uttagen till Sveriges EM-kvalmatcher mot Färöarna och Norge, där samlingens första match spelas i kväll mot Färöarna i Torshamn. Men det var nära att Tankovic aldrig spelade med det svenska landslaget, enligt det bosniska fotbollsförbundet.

De går nu ut med ett pressmeddelande om Hammarbyspelaren, som även har bosniskt pass, och menar att han sagt att han ville spela i det bosniska landslaget. De ska då ha inlett en process för att göra det möjligt att spela för Bosnien.

”Han angav med fri vilja, i skrift, att han ville spela för Bosnien.” skriver förbundet i pressmeddelandet.

De ska först i går fått bekräftelsen att Tankovic närmat sig Fifa för att byta tillbaka till Sverige, eftersom han nu igen vill spela i Janne Anderssons landslag.

”Efter att ha bekräftat att han vill spela för Bosnien har Muamer Tankovic ändrat sig för andra gången”, skriver de i pressmeddelandet.

Tankovic gjorde en landskamp för Sverige i början av 2014 och har sedan inte blivit uttagen till någon samling tills årets januariturné. Han står noterad för två landskamper, som bägge kommit i träningsmatcher.

”Det är vår plikt att förklara för allmänheten om det här fallet eftersom det länge funnits en felaktig bild om att Fotbollförbundet inte har velat hjälpa spelare som vill byta landslag till vårt.” skriver de i pressmeddelandet och fortsätter:

”Vi kommer inte att ge upp, vi kommer att kriga för varje ung spelare utomlands, oavsett var han är och vem han spelat för. Vårt mål är att ge alla chansen och det är upp till dem att använda den i framtider och spela för vårt landslag.

De avslutar pressmeddelandet att önska Tankovic lycka till i framtiden.

Publicerad 2019-09-05 kl 11:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå