POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Bosse Karlsson lämnar domarkommittén - kan få annan roll på förbundet

Foto: Bildbyrån.

Bosse Karlsson anklagades för sexuella trakasserier, slutade på SvFF – men togs in i värmen igen.
Nu står det klart att han lämnar sin roll i domarkommittén i samband med årsmötet.
- Men det blir någon annan roll, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen.

Det var efter att den tidigare domaren Karin Thorbjörn, i en intervju med Fotbollskanalen, berättat att hon i samband med den allsvenska upptaktsträffen 1996 trakasserats sexuellt av domarbasen Bosse Karlsson, som Karlsson valde att avgå.

Thorbjörn skrev ett inlägg på Facebook där hon berättade om "skamliga förslag, alldeles för långa och många kramar och klappar på stjärten".

- Det dracks en del alkohol. Under kvällen sades det saker som jag tycker är omdömeslöst att säga till en 30 år yngre tjej som dömde fotboll. Att genom maktposition försöka att ta på något som man normalt inte skulle fått när det handlar om relationer. Den kvällen blev det jättejobbigt. Han sa att han var kär i mig, att han ville ha mig och den typen av kommentarer, sa Thorbjörn till Fotbollskanalen då.

Det hela ledde att Karlsson avgick från sin post som ordförande för Svenska Fotbollförbundets domarkommitté i början av december i fjol – men bara veckor senare togs han in i värmen igen.

- Jag har fått en fråga om att sitta som ledamot i kommittén fram till årsmötet. Jag ska hjälpa till. Jag har många frågor kvar i luften som jag ska jobba med. Så det har jag lovat att göra, sa Karlsson till Fotbollskanalen.

Varken Karlsson efter SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson kunde då ge något svar på Karlssons eventuella fortsättning i kommittén efter årsmötet.

"Ovanstående gäller till Förbundsmötet 2018. Efter Förbundsmötet sker ny konstituering av våra kommittéer", skrev Nilsson i ett sms.

Just SvFF:s årsmöte hålls den 24 mars – och nu bekräftar Karl-Erik Nilsson för Fotbollskanalen att Karlsson inte kommer att sitta kvar i kommittén.

- Efter förbundsmötet, då konstituerar förbundsstyrelsen alla kommittéer och arbetsgrupper och vår förhoppning är att Bosse ska vara med i framtiden och ha någon roll inom svenskt domarskap därför att han besitter så oerhört mycket kompetens och kunnande som nästa generation domarledare behöver. Däremot är det klart att Bosse inte kommer att vara med som ledamot i kommittén, det är vi överens om, men att det blir någon annan roll.

Någon annan roll på förbundet?
- Vi för samtal med Bosse kring det och ska försöka hitta en bra lösning som gör att vi kan få ta del av den rika kompetens som han har. Den behöver nästa generation domarledare ta del av.

Vad vill Bosse själv?
- Det är precis det vi resonerar om nu. Jag får återkomma till det när det är klart.

Har du något exempel som skulle kunna vara aktuellt för Bosse, nu när det inte blir kommittén?
- Det är klart att med den otroligt djupa kunskapen och erfarenhet han har så behövs hans råd och kompetens både till kansli och till kommitté. Vi ska tillsammans med Bosse se om vi kan hitta en bra lösning på det.

Men det ska fortsatt vara en ordförande i kommittén som blir en ny domarbas?
- Exakt hur konstitueringen kommer att se ut på domarsidan och i våra övriga kommittéer beskriver vi efter vårt förbundsmöte den 24 mars och vi har frågan på förbundsstyrelsen i morgon. Där finns ett förslag. Det kommer att ske en del spännande förändringar i hela vår kommittéstruktur. Men det berättar vi efter den 24 mars.

Förutom Karlssons framtida roll inom svenskt domarskap så har förbundet nyligen tillsatt Stefan Johannesson som ”chef för domargruppen”. Därtill är Peter Fröjdfeldt SvFF:s coach för domarna.

- Stefan Johannesson är ny chef på vår domaravdelning sedan 1 mars. Han är anställd av förbundet och är så att säga domarchef här. Peter Fröjdfeldt är som tidigare coach för de allsvenska och internationella domarna på herrsidan, säger Nilsson.

Fotbollskanalen har sökt Bosse Karlsson.

Publicerad 2018-03-14 kl 11:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto