POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
23v

Bottenrekordet kan slås - landslaget går mot lägsta publiksiffran någonsin på Friends

Foto: Bildbyrån

Bottenrekordet för en publiksiffra i en landskamp på Friends Arena kan slås.
Inför matchen mot Slovakien är bara 6 700 biljetter sålda.
- Vi brukar sälja mer biljetter på slutet till träningsmatcherna, säger biljettansvarige Lena Danielsen till Fotbollskanalen.

Landslaget har haft svårt att sälja biljetter till höstens landskamper på Friends Arena trots VM-succén i somras. I Uefa Nations League-matchen mot Turkiet kom bara 21 777 personer och efter matchen var flera spelare kritiska och bad förbundet sänka biljettpriserna.

- Det var lite tråkigt med biljettpriserna men jag vet att förbundet ser över det och vi spelare har pratat med dem om det och nästa gång kommer det bli bättre priser, sa Isaac Kiese Thelin.

Trots att förbundet har sänkt biljettpriserna till de kommande landskamperna har biljettförsäljningen än så länge inte fått något större lyft inför träningslandskampen mot Slovakien på tisdag.

- Senast jag kollade var det 6 700 biljetter sålda, de siffrorna är från i går, säger SvFF:s biljettansvarige Lena Danielsen till Fotbollskanalen.

Bottennoteringen för en publiksiffra på Friends Arena i en landskamp är 13 438 personer när Sverige mötte Norge i augusti 2013 i en träningslandskamp. Totalt har det bara varit mindre än 20 000 personer på en landskamp på nationalarenan tre gånger, där träningslandskamperna mot Estland 2014 och Tjeckien 2016 är de två andra matcherna där publiksiffran inte tagit sig över 20 000.

Förbundet har inte någon förväntad siffra för vad man hoppas kunna komma upp i för tisdagens match, men man tror att siffran kommer bli över 10 000.

- Det är svårt att säga vilken siffra vi kan komma upp i. Till träningsmatcher burkar vi sälja mer biljetter mot slutet, säger Lena Danielsen.

Känner ni att ni har gjort det ni kan för att sälja mer biljetter?
- Ja, det känner vi nog. Man kan gå på matchen för 50 kronor, mycket lägre än så kan man inte sätta. Men det är svårt att locka barnfamiljer och ungdomslag när starttiden är 20.45 en vardagskväll.

Publicerad 2018-10-10 kl 16:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå