Brage besegrade Degerfors - efter hattrick av dansken Andersen

Under torsdagen ställdes konkurrenterna IK Brage mot Degerfors IF i ett "bruksderby" på Kvarnsvedens IP i Borlänge.
Brages Christian Andersen stortrivdes då han stod för ett hattrick i 5-2-vinsten.

Det var den meriterande allsvenska domaren Glenn Nyberg som blåste igång träningsmatchen mellan IK Brage och Degerfors IF på torsdagseftermiddagen.

Hemmalaget, som stod för avsparken, var starkast i inledningen och fick en kalasstart på matchen. På Leo Pllanas inlägg från höger i den 6:e minuten stod Christian Andersen helt omarkerad på bortre och kunde slå in ledningsmålet. Och det var bara Andersens första mål av flera denna eftermidag.

Degerfors spelade in sig i matchen och lyckades kvittera i den 15:e matchminuten genom Jacob Ortmark, men sedan skulle det mesta handla om hemmalaget. Den gamle AIK-anfallaren Christian Kouakou stod för en fin överstegsfint i den 36:e minuten innan han serverade Andersen fram till 2-1.

Andersen skulle fullborda sitt hattrick när han i inledningen av den andra halvleken även stod för 3-1-målet. Assisterad av Pllana igen.

Det var helt enkelt inte Degerfors dag när Brage senare gjorde två snabba mål fram till 5-1.

Johan Bertilsson i Degerfors putsade till siffrorna någorlunda i matchens slutsked när han stod för reduceringen 5-2, innan domaren Glenn Nyberg blåste av matchen.

Resultatet innebar Degerfors första förlust denna försäsong.

Publicerad 2020-02-06 kl 14:50