Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Brolins svar till Masse: "Räckte inte till för Guldbollen"

Foto: Bildbyrån/Scanpix.

Lyssna på Lundhs podcast med Mats Magnusson nedan.

I Lundhs podcast berättade tidigare landslagsmannen Masse Magnusson om besvikelsen om att inte få guldbollen 1990, som i stället gick till Thomas Brolin.
Nu har Brolin svarat på uttalandet.
- Det kanske han skulle haft? Men han räckte inte till, tyvärr inte i juryns ögon i alla fall, säger han till Expressen.

För en dryg månad sedan var tidigare landslagsspelaren Mats "Masse" Magnusson gäst i Lundhs podcast. Han berättade då bland annat om sitt tuffa liv efter karriären med bland annat missbruk. Han berättade också om ljusare stunder i livet och då bland annat om 1990 då han gjorde 33 mål på 31 matcher för Benfica.

- Jag var den bästa målskytten i hela Europa. Då sade Jonas Thern till mig: ”Masse, äntligen får du guldbollen. Du skulle ha haft den innan, men i år får du den”. Vem fick den? Tomas Brolin.

Priset gick i stället till Thomas Brolin och i podcasten berättade Masse att han tycker att han förtjänade den.

- Han gjorde ett mål i VM. Jag är inte bitter, jag tycker att han är en jättefin människa. Men hade det varit ett annat land så hade han inte fått den, då hade jag fått den. Med de meriterna jag hade just det året… Brolin, du får ursäkta, men jag skulle haft guldbollen 1990. Jag håller med Jonas Thern där.

I en intervju med Expressen har nu Brolin svarat på Masses uttalande.

- Jag har inte läst det, och det kanske han skulle haft? Men han räckte inte till, tyvärr inte i juryns ögon i alla fall. Så det är inte så mycket att göra. Han några fantastiska år när han var proffs i Benfica. Jag var lite nykomling och gjorde bäst i från mig på VM 90. Jag tror att det var många som tyckte att det var kul att det kom en "up and coming"-kille, säger han.

Lyssna på Lundhs podcast med Masse Magnusson nedan.

FAKTA

164 - Mats Magnusson

Avsnitt 164 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Mats Magnusson. Den tidigare anfallaren var en riktig gigant under fem år i Benfica och tillhörde de bästa i Europa, spelade två finaler i dåtidens Champions League och deltog i VM för Sverige, men efter karriären var över hade han det tufft vilket han nu berättar om i sin bok "Masse: helvetet tur & retur". Mats Magnusson fick grava problem med alkohol, förlorade kontakten med sin familj, tappade kontrollen över sin ekonomi, blev vräkt och levde som hemlös i flera år innan han fick hjälp att ta tag i sitt liv. I del ett av poddintervjun berättar Magnusson om hur det gick utför, om hur han levde på samhällets skuggsida och ofta bodde i Högaborgs och Eskilsminnes klubbstugor, om att en vänskapsmatch med Benfica där han blev utskrattad blev vändningen, om hur han fick hjälp att bli nykter och börja betala sina mångmiljonskulder, om hur han återfick kontakten med sin gamla familj, om varför han ville berätta om det i en bok och om drömmen om att återvända till Lissabon med sin nya familj. I del två av poddintervjun talar Magnusson om sin makalösa karriär som spelare, om genombrottet i Malmö FF, om när han blev petad för att han hade för högt BMI, om Hasse Borgs reklamkupp inför det klassiska målet mot Västtyskland, om den omedelbara succén i Benfica, om varför hans agent nobbade bud från Barcelona, Everton och andra storklubbar, om att bli blåst på Guldskon som Europas bäste målskytt av Hristo Stoitjkov, om att det svider att Tomas Brolin och inte han fick Guldbollen 1990 och varför han och Henrik Larsson funkade så bra ihop och sköt HIF till allsvenskan efter 25 års frånvaro.

Publicerad 2017-10-26 kl 10:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons