Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Brwa Nouri om det tunga missbruket: ''Rökt en joint två timmar innan samling''

Foto: Scanpix

Som 29-åring är Brwa Nouri på väg att göra allsvensk debut i Östersund. Men vägen dit har minst sagt varit kantigt - präglad av ett tungt drogberoende.
- Jag tror att jag hade rökt en joint två timmar innan samling, säger han i en lång intervju med Fotbolldirekt.

När Brwa Nouri kom till AIK var han 13 år. Först, beskriver han för Fotbolldirekt, platsade han inte alls och var sämst i laget. Men han hade en vilja och han drevs av att bli bäst. Vid 17 års ålder kunde han knyta till sig ett A-lags kontrakt efter att bland annat varit väldigt tongivande och dessutom avgjort finalen i juniorallsvenskan 2004.

Det var också då drogerna började smyga sig in i hans liv. Bara tre veckor före den där finalen i juniorallsvenskan prövade han droger för första gången och sedan var han fast i en värld som inte bara innebar snygga mål, dribblingar och en löpning i djupled. Utan också annat Cannabis, kokain och alkohol.

- Jag levde dubbelliv, jag kom till träningarna efter att ha sovit max två timmar nästan varje dag och kunde fortfarande känna att jag konkurrerade om det. Men så fort jag gick därifrån så var det direkt till vännerna, direkt till slagsmål och direkt till knark, säger han till Fotbolldirekt.

Han berättar vidare att han kunde komma till matcher påverkad både efter att ha rökt cannabis och efter att ha tagit knark, men att det inte inte direkt påverkade hans spel.

Han levde aldrig riktig i rädslan att bli tagen av polisen utan snarare för de dopningskontrollanter som ibland infann sig under matcher. Han minns speciellt en svenska cupen-match mot Hudiksvall där det efter matchen skulle dopingtestas. Nouri var dock inte en av de som skulle bli testad - men han ilade ändå därifrån snabbt som ögat.

- Jag tog mina grejer utan att duscha och sprang ut från Råsunda, raka vägen hem. Som att jag hade klarat mig och rymt från dem, men egentligen så var jag inte ens med på deras lista, säger han till Fotbolldirekt.

Till slut började hans andra liv komma till AIK:s kännedom. Det efter att Nouri åkt fast i en knarkrazzia som gjordes i Solna och han blev kallad till rättegång. Klubben fick nys om det och kallade honom till ett möte där han inte erkände allt han hållit på med. Han höll sig ren ett tag efter razzian, men skulle senare åka dit på ett blodprov som klubben gjorde och 2008 fick Nouri sparken av AIK.

- Det var med all rätt, jag hade inte behandlat dem bra, fast att jag i flera år efter sa att det var de som var skit och att det var deras fel. Nu har jag vuxit upp och insett att de enda de försökte göra var att hjälpa mig. Hade jag erkänt första gången, vid den där razzian, att jag hade problem, jag hade en sjukdom, då hade saker och ting kanske blivit annorlunda och jag hade kunnat få professionell hjälp, säger han till Fotbolldirekt.

Numera har han fått ordning på sitt liv - det efter att han landade i Dalkurd 2009. Sedan dess har det rullat på och nu ser det ut som att Brwa Nouri får göra allsvensk debut iklädd Östersunds tröja kommande säsong. 

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-17 kl 15:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons