Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
48v

Buffon vill ha stöd: ”Viktigast att fansen som kommer inte buar”

Foto: Bildbyrån.

MILANO. Gianluigi Buffon vädjar till de italienska fansen inför ödesmatchen på San Siro.
Han vill slippa buande.
- Det viktigaste är att fansen som kommer är positiva och ger sitt stöd till landslaget, säger han.

Under söndagen hade Italien en sista presskonferens inför måndagens ödesmatch mot Sverige. En plats i VM i Ryssland står på spel och det svenska landslaget har en liten fördel efter 1-0 i fredags.

- Jag känner mig ganska lugn. Det är inget som har ändrats, säger Buffon som sagt att han slutar i landslaget efter VM – och nu kan det bli tidigare än så.

- Jag har stått inför många svåra situationer tidigare i min karriär, där det står och väger och man kan åka ut, men det viktiga är inte vad som händer med mig utan det handlar om vad laget gör. Att gå till VM är viktigare för italiensk fotboll än att prata om min framtid.

Enligt Buffon vet landslaget vad som är förväntat:

- Vi känner vårt ansvar att ta tag i det till i morgon. Det kan vi inte förneka, vi måste vända på resultatet och det kommer vi alla jobba för och det måste vi tro att vi kan göra. Det är inte bara en viktig match för oss utan för den italienska fotbollshistorien.

Hur ska ni vara mentalt starka?
- Alla spelarna tänker på vad som är viktigt för dem för att vara mentalt starka. Jag har ända sedan i fredags varit fokuserad och koncentrerad då jag visste att jag inte skulle hinna ladda om och jag är kvar i det tillståndet.

Gianluigi Buffon förväntar sig ingen förändring i Sveriges spel trots att oavgjort kan räcka:

- Sverige spelar på samma sätt sedan 20 år tillbaka och den taktiska modellen är likadan även om man kanske pressar lite mer på hemmaplan. Det som blir skillnad är hur vi spelar mot dem, säger målvakten.

Italien kommer att få stort stöd på San Siro och det talas om 65 000 åskådare och blott 1500 är svenska fans. Samtidigt vill inte Buffon överdriva betydelsen av fansens stöd och vädjar även till dem:

Visst kan fansen hjälpa oss men det viktigaste är att fansen som kommer är positiva och ger sitt stöd till landslaget och inte kommer och visslar och buar och tänker på sina egna klubbars spelare.

Publicerad 2017-11-12 kl 14:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons