POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Byter ut namnen på ryggen – ska inspirera kvinnor: ”Vill visa att allt är möjligt”

Foto: Bildbyrån

Under Algarve Cup kommer namnen tas bort på damlandslagets tröjor. I stället kommer de prydas av olika budskap för att inspirera kvinnor att ta mer plats.
- Landslagströjan är en viktig och stolt symbol för oss, säger Lotta Schelin till SvFF.

Damlandslaget kommer i år att uppmärksamma internationella kvinnodagen den 8 mars på ett unikt sätt. Under Algarve Cup i Portugal byts namnen på landslagströjorna ut mot motiverande tweets skrivna av kvinnor så som Silvana Imam, Zara Larsson och Gina Dirawi.

Lotta Schelin har valt att inspireras av en tweet skriven av Gudrun Schyman.

- Landslagströjan är en viktig och stolt symbol för oss, den påminner oss ständigt om att vi kan vinna vilken match som helst, i vilket mästerskap som helst, säger Schelin.

- Genom #IDittNamn, kan vi tillsammans med fler kvinnor, visa just det - att allt går bara man vill och om vi gör det tillsammans.

Förhoppningen är att kampanjen ska inspirera kvinnor över hela landet.

- Initiativet handlar ytterst om att, tillsammans med landslaget, visa på den kraft som finns i en stark gemenskap, i vilket fotbollen och damlandslagets fantastiska framgångar är goda exempel. Vi hoppas också att det kan inspirera människor att tillsammans med andra stå upp för varandra och sig själva, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån, säger Niklas Bodell, kommunikationschef på SvFF.

Publicerad 2017-02-28 kl 14:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå