Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Camp Sweden rustat för avspark

Camp Sweden är rustat.
På campingen i Natterersee utanför Innsbruck bultar 2 500 svenska supporterhjärtan under fotbolls-EM.

När TT besöker den mycket vackert belägna campingen vid Natterersee är platsen på väg att invaderas av svenskar i tält, husvagnar, bilar, bussar, husbilar och på motorcyklar.
Supporterföreningen Camp Sweden har tagit över hela campingen.
-Camp Sweden bildades i oktober 2006, vi var ett nätverk olika supportrar och började se att det var dags att få lite mer ordning och reda, lite mer struktur, säger Ingo Söderlund, supporterorganisationens ordförande.
-Nu har vi haft hjälp av tre eventföretag, fyra om man räknar matlagningen.

"Ge stöd"

Han sitter i det ännu ganska folktomma partytältet. Här finns plats för 1 500 personer. Det behövs.
-Från den 5 till den 19 juni blir det fullt, 2 500 på campingen. Och vi har option på att stanna längre, säger Söderlund.
Det kostar mellan 65 och 159 kronor per natt att bo på campingen under EM. Överskottet går tillbaka till Camp Swedens verksamhet.
-Allt handlar om att vi vill ge vårt stöd för landslaget. Vi har en liten procent av omsättningen och ett mindre påslag också. Vi blir inte jättetäta, men vi ser att vi kan bära upp tre-fyra års verksamhet när vi är klara här.

Präst på plats

Ingo Söderlund är präst till vardags och han håller den gudstjänst den 15 juni som är en av många programpunkter i Nattersee.
-Vi har ett coverband hela tiden och bland annat ska Markoolio och Lasse Berghagen uppträda. Och en del spelare kommer hit, Mathias Svensson är klar.
Peter Deros från Väsby är en av de trogna supportrarna som har varit med hela Camp Sweden-resan.
-Det började med Portugal, sedan blev det VM och nu åker vi med på alla tävlingsmatcher, säger han.
-Det finns inget roligare. Man bygger upp ett gäng, alla känner varandra, vi har samma intresse, det är aldrig något bråk. Det är inte som klubbfotboll, vi älskar landslaget, det är alltid bra stämning, det är därför man åker.

Publicerad 2008-06-10 kl 10:33
Annons
Annons
Annons