Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Carlos Strandberg: ”Vi kunde utnyttjat ytorna bättre och avslutat mer”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter Sveriges poängtapp mot Litauen menar Carlos Strandberg att man kunde spelat smartare.
- Vi kunde utnyttjat ytorna bättre och avslutat mer, säger 18-åringen till Fotbollskanalen.

Sverige fick bara 1-1 mot Litauen trots ett kraftigt spelövertag. Carlos Strandberg spelade 90 minuter, men lyckades inte näta och hade svårt att skapa de hetaste lägena mot ett defensivt inriktat Litauen. Anfallaren ser trots poängtappet insatsen som okej, men menar att det finns detaljer att förbättra.

- Jag tyckte vi spelade helt ok. Vi hade matchen under kontroll innan chansen de fick som de gjorde mål på. Vi förväntade oss den här matchbilden men jag tycker att vi kunde utnyttja ytorna mer och avslutat mycket mer, säger Strandberg.

Känner du att ni var lite stressade över att det var första matchen?

- Det är klart att första matchen alltid är speciell att spela och svårt att spela sitt riktiga spel, men jag tyckte att vi gjorde det helt okej och vi hade ledningen så det är ett helt okej resultat ändå, säger anfallaren.

Carlos Strandberg har annars haft en bra period i Ryssland där han bland annat gjorde sitt första ligamål i helgen i sin blott andra ligamatch för CSKA Moskva. 18-åringen betonar att han trivs med sin nya tillvaro och är också glad över att träffa landslagskamraterna igen.

- Min resa i Ryssland har än så länge varit fantastisk. Bra tränare, en bra klubb och alla spelarna är fantastiska. Det känns också underbart att träffa alla grabbar igen nu då det var ett tag sedan, säger 18-åringen.

"Vi har inte förlorat"

Den goda stämningen i truppen är en av faktorerna till att Strandberg är optimistisk. Han tror att man kan förbättra spelet men att kvalitén samtidigt finns. Han ser fortfarande chanserna som goda till avancemang.

- Ingenting är för sent och jag menar 1-1, vi har inte förlorat. Vi har fortfarande två matcher på oss att gå vidare och det finns stora chanser. Vi är ett duktigt lag och vi har kommit trea i VM. Även om vi inte kan leva på gamla meriter är vi ett bra team.

- Vi får försöka rulla boll och gå framåt, inte bara fega och köra bakåt utan utnyttja ytorna och vara mer effektiva, säger Carlos Strandberg till Fotbollskanalen.

Se Valmir Berishas 1-0-mål i spelaren ovan.

Publicerad 2015-03-26 kl 21:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons