POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Chatten med Olof Lundh: Vet inte vad Lagerbäck inte gillar hos Sebastian Larsson

Läs chatten med Olof Lundh.

maxi: Tycker du att Lagerbäck ska avgå oavsett om Sverige kvalificerar sig till VM 2010 eller inte ?
Olof Lundh: Jag hoppas att han lämnar in efter att ha lett Sverige i VM 2010. Landslaget behöver något nytt efter nästan 13 år. Han har gjort det bra. Om Sverige missar VM är det heller inget snack. Tror faktiskt att han slutar.

Lazze: Ni kallar er ju Fotbollskanalen tv4. Varför sänder ni inte matchen?
Olof Lundh: Därför att ingen kan sända allt, så är det inte i något land. Ta bara England där dagens VM-kval bara sänds via nätet. Fotbolls-rättigheter är grymt dyra och Kanal 5 fick betala många miljoner för att köpa denna match.

Olof: När ska Bajrami få chansen? tycker att han ska vara med under VM i afrika om Sweden kvalar sig?
Olof Lundh: Det undrar jag med. Förstår faktiskt inte att han inte fått chansen än. Han lär få komma med på vinterturnén detta år.

Djurgårn - Vi g: Tjena Lundh! Vad tror du det blir för resultat ikväll? Vem avgör?
Olof Lundh: Rädd för oavgjort, men hoppas att Sverige har kraften att avgöra. Tror det är Kim Källström som har bäst chans att bli danskdödare.

Kämpa Djurgårde: Varför tror du Backe ångrade sig och vem är DIFs bäste spelare enligt dig?
Olof Lundh: Varför Backe ångrade sig kan du läsa på fotbollskanalen.se. Sjölund som tyvärr är skadad.

united fan: vad tror du de är som får lagerbäck att stanna kvar i landslaget efter så många år trots dåliga resultat i mästerskapen att vi inte når längre än åttondelsfinal och vad tror du blir avgörande ikväll
Olof Lundh: Därför att Sverige tagit sig till fem mästerskap som man aldrig tidigare gjort. Det är en kassako för förbundet och jag tror att Lagrell o Co inser att det är små chanser för ett litet och nordligt land som Sverige att göra som i VM 1994.

johan: vad tycker du om john guidetti och om du har sett han hur är hans spelstil
Olof Lundh: Kan inte mer än vad jag läst om honom. Han har åtminstone en härlig attityd, sedan är kanske Manchester City för stort för honom.

Sven: Varför spelar inte Mikael Lustig? Är han avbytare?
Olof Lundh: Tror att han sitter på läktaren. Varför? Ja, de tycker att Nilsson är bättre och att han har mer erfarenhet. Lustigs tid kommer.

Kung Eric Alsma: Hur kommer säkerheten vara på arenan med tanke på förra mötet i parken?
Olof Lundh: Tror knappast att det danska förbundet eller Parkens ägare Don Ö har råd med en skandal till. All fokus kommer att vara på att det ska vara säkert för dem som är på planen. Om inte så blir straffet från Uefa/Fifa väldigt hårt.

Olof: Hejsan ! Är det inte märkligt att varken Djurgården Och Hammarby har lyckats lösa sina problem? Jag menar, det är ju inga småkubber precis och kunnighet och erfarenhet måste ju finnas i kubbarna. Vad är det som har gått fel?
Olof Lundh: Tar för lång tid att förklara, men problemen är egentligen desamma: en del grupperingar inom klubben var missnöjda med de styrande och agerade för att få bort dem. Det har lett till ett söndrande snarare än att man jobbat mot samma mål. Lägg till den ekonomiska krisen i samhället och det har gått snabbt neråt. Utan att säga vem som har rätt eller fel, det är så att folk brinner för fotbollsklubbar och vill dem väl och är beredda att jobba hårt - och om man då inte drar åt samma håll går det åt helvete. Tyvärr finns väl ett inslag av fåfänga, en del män vill ha inflytande och vara en del av klubben.

Kalle K: 2 Snabba: Vem är Sveriges viktigaste spelare ikväll? Var på plan avgörs matchen?
Olof Lundh: Andreas Isaksson. På kanterna. Kan Sverige hålla danskarna stången och istället straffa dem där med vassa inlägg så.

öisare: tjena lundh tror duöis håller sig kv i år?
Olof Lundh: Trodde det när det började vända men efter de senaste förlusterna och utvisningarna så tror jag inte det. Restprogrammet är för tufft.

Karl: Hur är din syn på Elmander?
Olof Lundh: Han är ingen målskytt och därför faller han en bit ner på min rankning, men han är perfekt att ha när Sverige möter bättre lag för då kan han kontra sönder dem. Löpstyrkan både med och utan boll är grym.

The UBA-KoP: vilka vinner vm om det skulle varit nu?
Olof Lundh: Final mellan Spanien och Brasilien och brassarna vinner. England åker i semifinal.

Jesper: Tjena! varför tror du att zlatan inte har presterat något i landslaget? förutom målet senast mot Malta?
Olof Lundh: Målet mot Ungern var ju gött och i sina bästa stunder är han ju fantastisk. Han verkar inte alltid brinna för att spela i landslaget och vad det beror på vet jag inte. Känns inte som Lagerbäck fått ut max av honom.

Pierre: Varför förstår inte ni och lagerbäck att seb larsson bör spela istället för holmen ??
Olof Lundh: Jag vet inte vad Lagerbäck inte gillar hos Sebastian Larsson. Förbundskaptenen har haft en njugg inställning till honom under en längre tid. Vilket är synd för hans inlägg hade varit en tillgång.

maxi: Vem vinner Premier League iår?
Olof Lundh: Man United.

aaron: vad blir det ikväll?
Olof Lundh: Hoppas 1-3. Tror 1-1.

real4ever: Hej Olof vem skulle du föredra på topp brevid Zlatan?? Och vem e den bästa danska spelaren enligt dej?
Olof Lundh: Niklas Bendtner har gjort några otroliga mål på sistone, men Thomas Sörensen är den bäste. Han räddade ju dem på Råsunda senast och statistiken visar ju att han är bäst i VM-kvalet i Europa.

Nahomish: tror du att Portugal kommer komma till VM-slutspel 2010
Olof Lundh: Jag är rädd för att landet slinker förbi Sverige och får kvala och där kan man verkligen ta sig till VM. Rysaren är ju att om svenskarna kryssar så blir det ju en målskillnadsaffär mellan portugiser och svenskar - och Ronaldo o Co har Malta hemma.

kavjan: Tjena Lundh! Här kommer en fråga från Lund: Hur tror du dagens matchbild kommer att se ut? kommer vi få se en tillknäppt historia där danskarna försvarar sig på egen halva och satsar på kontringar eller kan det bli en "böljande" anfallsfotboll?
Olof Lundh: Tror inte att danskarna kommer att kliva fram utan snarare att de kommer att försvara sig och kontra. Sverige måste få ett tidigt mål för att vi ska få se en öppen match.

Karl: Om du hade varit som Sverker olfsson fast med svenska landslaget, vem hade du slängt i papperskorgen ?
Olof Lundh: Haha, cool fråga. Jag hade väl inte slängt någon i papperskorgen för det är för elakt, men jag tycker Lagerbäck/Andersson är inne på övertid.

Murat: Hur är det att jobba med Ekwall egentligen. Han verkar jobbig?
Olof Lundh: Det bara ser så ut, han är grymt bra att jobba med. Trots att han är från Malmö. Vi kompletterar varandra och blev exempelvis inte ovänner en enda gång under EM trots att vi levde ihop dygnet runt under en månad.

marcus: vem är världens bäste fotbolls spelare enligt dig själv tycker jag Messi
Olof Lundh: Instämmer i det. Men jag är ju svag för brittiska publirare och Alan Smith när han var som bäst i Leeds är en av mina favoriter.

sune: Tror du Guillermo Molins kan bli ett bra bidrag för Landslaget framöver?
Olof Lundh: Han har varit bra i höst, men det är en del före honom.

Niklas: Vilket lag skulle vara bäst för sverige att möta i ett eventuellt play-off
Olof Lundh: Vill slippa Kroatien, Ryssland och Frankrike. Kanske Grekland eller Irland.

Joxa: Klarar sig Nike kvar i tvåan?
Olof Lundh: Lomma har verkligen sjangserat, så det tror jag inte.

Tompen: Hur tror du torbjörn nilsson är lämplig som förbundskapten?
Olof Lundh: Nej.

Len Norgren: Tror du att Mikael Lustig kommer att bli en värlsback?
Olof Lundh: Nej, det tror jag inte. Han är lite för tunn men det betyder inte att han inte kan fylla en roll i landslaget. Vi har få världsspelare.

huj: Varför e chippen petad?
Olof Lundh: Han har varit för dålig, enligt Lagerbäck/Andersson. Det stämmer ju, men det är många som inte hållit klassen. Sedan tycker jag inte att han fått förtroende som är viktigt för kreativa spelare.

Kalle Blomquist: Om det nu är så här att Anders Svensson snart slutar i landslaget, vem tycker du då ska ta han plats på det centrala mittfältet bredvid Källström?
Olof Lundh: Rasmus Elm, kanske. Gustav Svensson?

Bajenkungen: Tjaah Olof! Vem föredrar du som efterträdare till Lars Lagerbäck
Olof Lundh: Hamren eller Backe. Outsider Janne Jönsson.

matte: matte....ska sverige sätta press på engång
Olof Lundh: Jag hoppas verkligen det. Att de tar taktpinnen och pressar danskarna direkt och försöker få ett övertag både i spelet och i protokollet.

Leffe: I vilken division har du spelat. Var du med i nåt studentnationslag?
Olof Lundh: Spelat lite i Lokomotiv Lund.

Cristi: Hej , jag är 15 år och drömmer om att bli proffs , Jag spelar i en klubb som ligger i div 4, är det försent att bli proffs nu?
Olof Lundh: Aldrig för sent. I den åldern hade inte Mikael Nilsson lämnat division 6.

Nahomish: tror du att Zlatan nån gång kommer bli bäst i världen eller är flera fotbollsspelare bättre än honom??
Olof Lundh: Jag har svårt att se det. Han tillhör de bästa men att han skulle bli bäst...då får han ta Sverige till en VM-medalj.

Samuel: Tror du Dusan Djuric får någon speltid idag?
Olof Lundh: Skulle förvåna mig.

PPL: Hallå. Hur kommer det sig att du verkade så extremt irriterad i intervjun med Rydström när ni diskutera hans politiska åsikter? Är det inte lite halvt om halvt oproffesionellt att brusa upp mitt i ett program?
Olof Lundh: Haha, kan inte tycka att det var särskilt farligt. Det hör till i Ekwall vs Lundh. Rydström var ju själv het.

Jens: Om det blir straff idag, vem tar den?
Olof Lundh: Zlatan.

Leffe: Kan Janne Jönsson bli vår nye Svennis i Sverige?
Olof Lundh: Nja, det blir nog ingen mer Svennis.

madeleine: hej. enligt hemlig källa får Henke mycket fisk när han fiskar, fiskelycka tror du han har samma lycka med mål i kväll eller ska han fortsätta med fiske i stället i framtiden,kram o ha en underbart trevlig kvll gick inte o mejla Patric i kväll så hälsa från Madeleine megamejlare...numera inte så ofta mejlande :)
Olof Lundh: Jag hoppas att hans eventuella fiskelycka hänger med in i Parken.

aki: Tycker du att Sverige ska spela med en så defensiv prägel när vi under de senaste 5-10 åren haft offensiva spelare som största stjärnor? För en tid sedan hade vi ju världsbackar i Patrik Andersson osv men sedan dess har vi haft Chippen, Ljungberg, Zlatan och Henke, under en period när Henke och Ljungberg var på sin topp. Och numera är det väl Zlatan, Källström, Berg och Rosenberg som kanske kan klassas som de största namnen. Det jag försöker komma till är, om Sverige verkligen är bäst defensivt...?
Olof Lundh: Ytterbackar är det brist på. Men målvakt och mittbackar håller hög klass. Men visst, Sverige är inte lika starkt defensivt längre. Det hör väl ihop med ett skifte i svensk fotboll där spelarna är mer tekniska och individuella i dag, och det går ut över kollektivet och försvaret.

Johnny: Vad saknar England för att vinna VM?
Olof Lundh: Måste säga att Fabio Capello får bra ordning på England, men vi har en tendens att överskatta engelsmän. Vad laget saknar? Känns som att förstaelvan är stark men att ersättarna inte håller.

Nahomish: varför är Englands A-landslag inte bra på straffar??
Olof Lundh: Ja, säg det. Mycket psykologi.

marcus: svennis som sport chef i notts county vad tycker du om det
Olof Lundh: Money talks.

SWE21: Hej Olof! Hur skulle du agera om det stod 1-1 med 10 minuter kvar av matchen?
Olof Lundh: Jag skulle öka offensiven. Sverige måste vinna.

Jens: I vissa landslag så finns där brassar som bytt nationalitet. Som tex Mehmet Aurelio. Tror du man kommer se något liknande i Sverige?
Olof Lundh: Jag tycker det är en trist utveckling.

Nahomish: varför är inte Henok Goitom med i landslaget tror du??
Olof Lundh: Inte gjort det bra nog under tillräckligt lång tid i sträck, enligt vad Lagerbäck anser. Sedan har konkurrensen i anfallet varit hård de senaste åren. Med en sämre anfallsbesättning hade han fått spela.

dimitri: tycker du att erik hamrén är bästa valet som förbundskapten
Olof Lundh: Jag gillar det valet. Framgångar och erfarenhet i utlandet. Har dessutom varit med om både medgång och motgång. Hasse Backe är av samma anledning ett bra val.

Elias: Har du hejat på Danmark någon matck?
Olof Lundh: Ja, under VM i Mexiko 1986. Kanske även i EM-finalen 1992.

Rambovic: Hur känner du dig just nu precis innan matchstart?
Olof Lundh: Nervös. Lite stressad. Man vill bara att det ska börja. När man väl jobbar är det mycket enklare att hantera eventuella känslor än om man sitter hemma och kollar framför tv:n. Bland det värsta jag varit med om var i oktober 1985 då Sverige missade VM.

Chris: Hur pass bra tror du Henrik Larsson är ikväll? Skulle du föredra Berg/Elmander istället för honom bredvid Zlatan eftersom han inte har spelat i landslaget på ett tag?
Olof Lundh: Kanske Berg. Värsta är att ingen av de andra anfallarna är glödheta.

Alexander: Hur rankar du den här matchen av alla du sett live?
Olof Lundh: Går inte att säga före.

Jocke: Vad tror du om dig själv som förbundskapten?
Olof Lundh: Haha, då hade Roland Andersson fått en hjärtattack om jag ens tänkt tanken. Nej, givetvis inte. Men man måste inte ha varit tränare för att kunna bevaka landslaget, det är som att kräva att alla politiska journalister ska ha varit ministrar för att greppa det hela.

Kalle K: Vem har vunnit supportermatchen på Köpenhamns gator idag? Vad tippar du på matchen?
Olof Lundh: Det var så mycket fylla när jag var ute att jag drog mig hem till hotellet så jag vet inte.

Olof Lundh: Nu är det dags för mig att runda av. Ledsen att jag inte hunnit svara på alla frågor. Tack för intresset.

Oscar: Är Nicklas Bendtner verkligen ett hot? Trubbigare spelare med sämre förstatouch får man leta efter.
Olof Lundh: Det är möjligt men han smällde in ett kanonmål på Portugal.

Björne: Vilka U21 Spelare platsar i landslaget just nu ?
Olof Lundh: Elm platsar. Även Bajrami hade jag gärna sett. Berg är ju nära en plats i elvan.

John: borde man inte ha rasmus elm i mitten så man uttnyttjar hans spelförståelse och passningsspel mer ? är det någon i sverige som kan ge zlatan och henke bra bollar så är det ju rasmus
Olof Lundh: Både Svensson och Källström slår bra passningar.

CRAZY: Spelar du FIFA 10?
Olof Lundh: Inte köpt det än, kör Fifa 09. Gillar Fifa mer än PES.

AE: Har du spelat på sveriges matcher under kvalet?
Olof Lundh: Nej.

Johan: Hur lång är du?
Olof Lundh: 1,96.

JP: Vilka av de större nationerna har vi störst chans emot ifall det blir play-off?
Olof Lundh: Frankrike.

moderator: Vilken mängd av frågor! Tack ska ni ha och tack till Olof! Sorry till alla som inte fick sina frågor skickade till Olof. Men vi ses förhoppningsvis nästa gång. Nu håller vi tummarna.

Publicerad 2009-10-10 kl 19:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå