POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)

Chelseas tränare vill se mindre mål inom damfotbollen – Lindahl håller inte med: ”Satsa på målvaktstränare i stället"

Foto: Bildbyrån

RENNES. Chelseas tränare Emma Hayes anser att det borde vara mindre mål i damfotboll.
Hedvig Lindahl håller inte med.
- Det är inte realistiskt att det skulle ske, säger hon till Fotbollskanalen.

I en intervju med Telegraph föreslår Chelseas tränare Emma Hayes att målen borde vara mindre inom damfotbollen, bland annat för att komma bort från kritik som ibland riktas mot dammålvakterna. Hon menar att de fysiska förutsättningarna är olika, att damerna oftast rent fysiskt är mindre än herrarna.

Hedvig Lindahl har haft Hayes som tränare i Chelsea. Hon förstår vad hennes förra tränare menar - men håller inte med.

- Jag kan förstå hur hon tänker och att vi har andra fysiska förutsättningar och att det därför borde anpassas. Men det är inte realistiskt att det skulle funka. Det finns så mycket mål ute i världen och planer och mått som…. nej det kommer inte vara realistiskt att ändra, säger Lindahl till Fotbollskanalen och fortsätter.

I stället för att förändra målen så tycker Hedvig Lindahl att det borde vara prio att se till att alla dammålvakter får bättre coachning.

- Det är framför allt där som man ser att när vi har börjat få den coachningen så höjs ju kvaliteteten. Sedan ska man också veta att spelarna som skjuter på oss är ju också tjejer, så skotten kanske inte heller är riktigt så hårda som om ett gäng män skulle skjuta på oss, säger hon.

- Men visst. Nu är jag en lång dammålvakt så jag hanterar det ganska bra, men om jag hade varit 1,65 så är det klart att målet är ganska stort. Jag imponeras av målvakterna som hanterar det på ett väldigt bra sätt ändå. Jag fattar vad hon (Emma Hayes) menar men det är inte realistiskt att det ska ske.

Visste du att hon tycker så?
- Jag jag vet att hon har sagt det, och som jag sa så fattar jag var hon kommer ifrån men jag tror inte att det kommer gå att implementera att ändra alla ytor, mål, bollar och allt möjligt som man skulle behöva göra.

- Jag tror att det finns andra saker som vi kan göra på ett lättare sätt för att få upp kvaliteteten på målvaktsspelet ytterligare. Jag har redan sett många bra målvaktsinsatser här i VM. Det blir bättre hela tiden med bättre coachning. Det är ju tyvärr så att när pengarna inte finns ner till damsidan av fotbollen så är ju inte målvaktstränare det första man prioriterar på många ställen. Men när det förändras, när Fifa börjar jämna ut spelplanen, då kommer vi se mycket bättre målvakter också.

Publicerad 2019-06-09 kl 13:04
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto