Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Chippen tillbaka i kylan: "Mycket kamelridning"

GRAZ. Christian Wilhelmsson, 29, är tillbaka i kylan. Den europeiska vill säga. Men själv är han – trots spel i saudiska ligan - fortfarande het i landslaget.
- Det jag förlorar i tempo vägs upp av att jag får spela hela tiden, säger han till fotbollskanalen.se

Trots att många kritiker trodde att han skulle försvinna från landslagsbilden i och med sommarens flytt till saudiska ligan och Al Hilal så hänger Christian ”Chippen” Wilhelmsson kvar i landslaget.

Och han förväntas spela från start i morgondagens match mot Österrike.
- Det är klart att det är sämre tempo i ligan än på vissa håll i Europa. Men det jag förlorar i tempo vägs upp av att jag får spela hela tiden, säger Chippen som hade ett par tunga år i Nantes innan han flyttade österut.

Han spelar mest till höger på mittfältet för ett lag som även lånat in sydkoreanska anfallaren Seol Ki-Hyeon från Fulham och köpt rumänske landslagsspelaren Mirel Radoi.
- Om man jämför med när jag var i Belgien (Anderlecht) så är det inte någon skillnad. Och som sagt. Stabiliteten och tryggheten ger mycket. Att jag vet att jag får spela.

”Chippen” har även sett vass ut på Sveriges två träningar inför landskampen. Det menar han beror på hårda krav från rumänske tränaren Cosmin Olăroiu.

Du ser ”fit” ut?!
- Det är hårda krav. Fotbollsmässigt är allt detsamma och vi spelar matcher i stort sett varje onsdag och söndag eftersom det är så många olika saudiska cuper.

Hur är det att vara avskärmad från fotbollseuropa? - Det är underbart, säger han och lutar sig tillbaka samtidigt som han ser ut över journalistkåren.

Han understryker att arabisk tv kablar ut all europisk toppfotboll. ”Allt utom den tyska”, enligt ”Chippen”.
- Det är näst största intresset där. Efter religionen alltså…
Men vad gör du annars i Riyadh?
- Mycket kamelridning…nej, jag hänger i staden och så med lagkamrater. Matcherna och förbedelserna tar mycket tid.

Publicerad 2009-02-10 kl 14:37