Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Chippen vill ha ny utmaning: Viktigare än pengar

MALMÖ. Christian Wilhelmsson har gett uppdrag till sin agent.
Sondera marknaden efter ny klubb:
- Suget är att hitta en utmaning, säger han till fotbollskanalen.se.

Landslagets Christian Wilhelmsson är inne på sitt fjärde år i saudiska Al-Hilal och även om det har ryktats att klubben vill förlänga med svensken ligger den diskussionen nere.
På hans eget initiativ:

- Jag vill inte ta ställning till något nu, vi får se vad som händer. Jag vill ta ställning senare, säger Wilhelmsson till fotbollskanalen.se.

- Det har bara varit lite prat med klubben, men jag vill ta ställning till vad jag gör senare. Det kanske kan hända något i januari eller kanske nu, det är ju öppet några dagar till. Vi får se.

Har du gett din agent order att se vilka alternativ som finns?
- Ja, det är klart.

Christian Wilhelmsson är noga med att poängtera att han trivs bra med att spela i Al-Hilal men att det kan vara dags att ta ett annat kliv när kontraktet går mot sitt slut.
Under åren i Saudiarabien har det talats om att han tjänat 115 miljoner kronor netto – och målet för honom är sportsligt säger han.

- Suget är att hitta en utmaning för mig snarare än att gå till ett lag för pengarna. Jag vill i så fall gå till en klubb som är med i stora turneringar och är med och vinner ligan, säger Wilhelmsson.

Den Mjällby-fostrade spelaren är med i den allsvenska klubbens riskkapitalbolag och har ett hus i Hällevik men Wilhelmsson är tydlig med att en hemflytt dröjer:

- Jag har kontakt med Mjällby med jämna mellanrum, men den biten får vänta.

Publicerad 2011-08-31 kl 08:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons