Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Chippens glädjebesked: Är bättre än på många år

LISSABON. Christian Wilhelmsson lämnar inte bara klartecken till Portugal-matchen.
Han är bättre än på flera år.
- Det är jag absolut, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter att ha vilat under onsdagens träning fanns det viss oro kring om Christian Wilhelmsson skulle kunna spela mot Portugal.

Men Saudi-proffset lämnade klartecken i dag.

- Det känns bra, bättre i dag än i går. Jag trappade upp träningen successivt. Det var lite trötthet efter hårt matchande och jag hade krampkännin. Behövde bara en extra dag, säger han.

Ingen fara?

- Absolut ingen fara efter i dag.

Efter flytten till Al Hilal i Saudiarabien säger Wilhelmsson att han är bättre än på många år. Anledningen är flitigt matchande.

- Det har gått väldigt bra, spelet har fungerat och jag har fått en jämnhet och spelat många hela matcher och fått ett gott självförtroende och sluppit att flytta runt och det var ett tag sedan, säger Wilhelmsson.

- Jag jämför med tiden i Anderlecht, jag hade perioder i Roma och Deportivo med höga toppar, men det var korta perioder. Jämför heller med tiden i Anderlecht där jag spelade regelbundet. Absolut bättre än på många år, både fysiskt och mentalt.

Vad tror du om Sveriges chanser på lördag?

- De kommer att ha mycket boll men vi kommer att få en massa chanser och det gäller att trycka dit den och straffa dem, det kommer att öppna upp sig och då gäller det för oss, som på fasta situationer.

Publicerad 2009-03-26 kl 19:15
Annons
Annons
Annons