POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Citaku: ”Det var solklar straff”

Foto: TT

Gentrit Citaku och Valmir Berisha under U17-VM 2013.

Han fick starta matchen mot Belgien och skulle fått straff i andra halvlek efter sin soloräd. Gentrit Citaku är övertygad om att domaren dömde fel.
- Det var en solklar straff, säger yttern till Fotbollskanalen.

I andra halvlek jagade Sverige ett mål när en mycket omdiskuterad situation skedde. Gentrit Citaku blev efter sin dribblingsshow kapad i straffområdet, men domaren valde inte att döma till synes en solklar straff. Ett beslut som visade sig påverka matchbilden rejält då man låg under med 0-1 i det läget.

- Det var en solklar straff. Vi såg den precis med vår videoanalytiker och man ser klart och tydligt till och med högt uppe från läktaren att han kapade mig efter min passning. 

2013 hade ni marginalerna på er sida, känns det tvärtom 2015?

- Ja exakt, det känns verkligen tvärtom. De gör två mål och de har ju lite mer av spelet i andra halvlek i och med att vi går upp mer offensivt, men innan dess hade de ingenting innan målet. På andra målet var målvakten lite långt ute så han sköt från 40 meter och fick till en bra träff, så det är mycket otur.

- Det var lite också att domaren inte var på vår sida heller, vi fick inte med oss någonting. Vi fick inte med oss straff och annat men som sagt, det var bara oflyt, säger Citaku.

19-åringen menar som många andra spelare att Litauen-matchen inte satt i huvudet, då man ändå visste att det krävdes en seger mot Ryssland för att avancera. Citaku påpekar igen att marginalerna inte var på rätt sida.

- Jag tror faktiskt inte det hade spelat någon roll om vi hade vunnit mot Litauen med 1-0, för vi var i alla fall tvungna att slå Ryssland, då vi trodde att de skulle vinna med mer än ett mål. 

- Vi började lite dåligt första kvarten, de hade mycket boll och så. Sedan kom vi in i det mer och mer. Efter det får de ett skitmål rent ut sagt, vilket är en bakåtnick som oturligt går över målvakten så det är bara oflyt. I andra halvlek kör vi på och på, men tyvärr får vi inte in i målet och sedan gör de 2-0 vilket gör att vi måste göra tre så det blev svårt, säger Gentrit Citaku till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-03-28 kl 22:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå