Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Claesson får beröm och tippas starta: ”Han är redo om han får chansen”

Foto: Bildbyrån.

Jimmy Durmaz skadade sig och det öppnar för Viktor Claesson från start.
Och han får mycket beröm:
- Han är redo om han får chansen, säger Andreas Granqvist som är lagkamrat i Krasnodar.

Sverige saknar Jimmy Durmaz som skadade sig i helgens ligaspel. Det innebär att en plats i startelvan är öppen och de flesta tror att Viktor Claesson ska få chansen till slut. Den tidigare Elfsborg-spelaren har tagit kliv det senaste året men har ännu inte fått starta någon tävlingsmatch.

Troligen är det dags mot Luxemburg på lördag.

- Tråkigt att Jimmy inte kan vara med på samlingen och att han är skadad. Men det är klart att det öppnar upp större chanser för oss som satt på bänken att få starta, så vi får se hur Janne tänker men det skulle vara kul att få chansen, säger Viktor Claesson som är försiktig:

- Jag räknar aldrig med någonting, men det skulle vara kul Det är väl jag och (Marcus) Rohdén som kan spela där. Och Ken (Sema) kan också. Man hoppas alltid att man ska få starta och man är redo för det. Sen är det inte alltid det blir så. Men jag är redo.

För ett år sedan blev han inkallad i landslagstruppen men det stora avtrycket gjorde han mot Portugal i våras då Sverige vann borta efter två mål av Claesson. I tävlingsmatcherna har han fått nöja sig med inhopp.

- Det var överraskande att jag kom med när jag spelade i Elfsborg, men sedan dess har jag känt att jag fått en större roll varje gång, säger han.

Flytten till ryska Krasnodar har hjälpt honom att utvecklas.

- Jag har blivit en bättre spelare sedan jag flyttade dit. Det är ett steg upp från allsvenskan. Ligan är rankad bättre än både den i Holland och den i Portugal, men har en bit kvar upp till de största ligorna, det är ett mellansteg, säger han.

- Jag var väl lite orolig inför livet utanför planen, men både socialt och fotbollsmässigt har det varit mycket bättre än jag trodde.

Landslagets lagkapten Andreas Granqvist vet vad klubbkompisen Claesson från Krasnodar kan och är inte orolig.

- Han har varit väldigt duktig och tagit stora steg i de här matcherna han varit hos oss (i Krasnodar). Han spelar till vänster hos oss, eller han har spelat på båda sidor på slutet, och han är duktig på att komma in utrymmet mellan backlinje och mittfält. När han väl kommer rättvänd så gör han mycket poäng, säger Granqvist.

- Vi får se om han spelar, men han har gjort det bra i landslaget också, mot Portugal och i de inhopp han gjort. Så han är redo om han får chansen.

Även Peter Wettergren är positiv till Claesson som han känner väl från tiden i Elfsborg:

- Vi har haft Viktor Claesson i tankarna och vet vilka kvaliteter som han har. Jag tycker att han blivit jämnare och det blir så när du spelar i en bättre liga så får du tufft motstånd varje vecka och i och med att han spelat internationellt med Krasnodar har han hittat en jämnare nivå och gör det väldigt bra, säger den assisterande förbundskaptenen.

- Han hade en roll i Elfsborg som droppande forward och i dag är han yttermittfältare i Krasnodar med markeringstänk. Han har hittat jämnheten och han har plockat upp sitt försvarsspel på ett bra sätt. I vårt sätt att spela med landslaget behöver du vara duktig både offensivt och defensivt, vi kan inte låta någon vila i vårt försvarsspel.

Viktor Claesson funderar inte så mycket på VM-kvalet och upplösningen mot Luxemburg och Holland och vad som gäller i tabellen:

- Jag försöker räkna så lite som möjligt, det är bättre att vinna sina matcher – då slipper man räkna. Spelar vi som vi kan och ska göra så ska vi slå Luxemburg och det är vad vi är fokuserade på.

Publicerad 2017-10-06 kl 07:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons