Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Claesson kvar när klubbarna inte kom överens: "Det är tungt så klart”

Crotone och Sparta Prag ville värva Viktor Claesson. Men det föll på slutet.
- Det är tungt så klart när det händer men man får finna sig i det och jobba på, säger han till Fotbollskanalen.

När transferfönstret stängde hade Elfsborg sålt både Marcus Rohdén (Crotone) och Simon Hedlund (Union Berlin) men Viktor Claesson blev kvar i Allsvenskan. Uppgifter i media pekade ut både Crotone och Sparta Prag som intresserade men Elfsborg vill inte sälja till det pris som erbjöds för en spelare vars kontrakt förlängdes i mars 2015 till 2018 ut. 

- Det var nära, men får köra på här i Elfsborg och hoppas att det kommer i framtiden istället, säger Viktor Claesson. Vad det var? Det var olika faktorer, vi behöver inte gå in på detaljer, men det var inte upp till mig och inte på mitt bord. 

Hur känns det när det blir så?
- Det är tungt så klart när det händer men man får finna sig i det och jobba på. Jag har inte det dåligt som jag har det, bara att jobba på och göra det ännu bättre. 

Att Elfsborg tappade två tunga pjäser och att Claesson blev kvar påverkar inte honom nämnvärt:

- Det är klart att man vill ha så bra lag som möjligt och tråkigt att tappa två bra spelare men jag förstår dem och de är värda det. 

Fast det känns som en mellansäsong för Elfsborg, eller hur?
- Hittills är det så, vi är varken nöjda med tabellplacering eller spel men det har varit mycket spelare ut och in. I början skulle vi sätta en ny backlinje och sedan fick vi i gång det och då tappade vi folk framåt. Så det har varit hattande. Hoppas att vi kan spurta bättre. 

Viktor Claesson fick dock ett glatt besked inför transferfönstrets stängning, han blev inkallad till landslaget under Janne Andersson efter återbud från först Albin Ekdal och sedan Robin Quiason:

- Vi har en hel träningsvecka här innan matchen så man får chansen på träningarna. Jag räknar inte med att starta direkt men det är kul att vara med och se till att bidra med så mycket man kan på träningarna.

Publicerad 2016-09-03 kl 15:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER