Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Då hanterar Uefa Sveriges inställda VM-kvalmatch

Foto: Bildbyrån

VM-kvalmötet mellan Sverige och Danmark ställdes in efter den danska konflikten.
Nu meddelar Uefa att man inlett en utredning som kommer att hanteras av förbundets disciplinära kommitté den 16 november.

Det tänkta VM-kvalmötet mellan Sverige och Danmark i fredags ställdes in efter en konflikt mellan de danska spelarna och förbundet om ett nytt kollektivavtal. Ett delavtal är nu på plats vilket gör att Danmarks bortamöte med Kroatien under tisdagen kan spelas.

Men vad som händer med matchen mellan Sverige och Danmark är fortfarande inte bestämt, inget resultat har utdömts av Uefa. Nu meddelar Uefa att man öppnat en utredning kring matchen. Ärendet kommer att hanteras av Uefas etiska och disciplinära kommitté den 16 november.

Med största sannolikhet tilldöms Sverige en seger med 3-0. Danmark riskerar också att i värsta fall bli uteslutna ur VM-kvalet.

Danmark kan också bli ersättningsskyldiga för de intäkter som Sverige förlorar på grund av den inställda matchen. Landslagschefen Marika Domanski Lyfors har tidigare sagt till TV4:

- Det får vi återkomma till. Det är klart att vi har stora kostnader kring den här matchen och det är någon som ska betala, men det vill inte jag spekulera i. Det kommer vi att få återkomma till.

Publicerad 2017-10-24 kl 10:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons