Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Dags för reserverna att skina: "Aldrig varit bättre forwards i landslaget"

Dålig tajmning:
Att vara anfallare i samma landslagsgeneration som opetbara Zlatan och "Henke".
Bra tajming:
Att vara det när de båda saknas.

Mot Österrike finns det därför extra mycket att spela om för de anfallare som normalt sett kommer efter Ibrahimovic och Larsson på förbundskapten Lagerbäcks turordningslista.
Två platser i startelvan i VM-kvalet mot Portugal nästa månad står på spel.
-Vi har haft lite otur med konkurrensen, säger Daniel Nannskog, skytteligavinnare i den norska elitserien.
-Det har aldrig varit bättre forwards i det svenska landslaget än det är i denna period, och det är typiskt min otur. Jag inser att jag kommer längre ner på listan när alla är friska och i form, men nu har jag fått komma med i truppen i vart fall. Det gäller för mig att bevisa att jag ska vara med.

Zlatan avstängd

Med Zlatan avstängd mot Portugal och ex-innebandyspelaren Henrik Larsson som just börjat träna fotboll igen är det öppnare än på länge.
Markus Rosenberg, Marcus Berg och Viktor Elm är också spekulanter på platserna.
-Men det skulle inte förvåna mig om Henke är tillbaka mot Portugal. Han kommer säkert snabbt i form igen, men det finns en plats till. Sedan vet man inte om Johan (Elmander) är tillbaka. Det är en viktig period nu ända fram till Portugalmatchen, säger Markus Rosenberg.

Liknande spelstil

Just nu är Berg och Rosenberg de mest troliga, men deras liknande spelstil gör att de kanske inte fungerar så bra tillsammans.
Förbundskapten Lars Lagerbäck är naturligtvis medveten om det.
-Det är två bra avslutare. De är bra i djupled båda två, skillnaden kanske är att Rosenberg hamnar felvänd lite längre fram, annars är de rätt lika, säger han.
Mot Österrike lär samtliga fyra anfallare i truppen få speltid, och en bra insats gör att chansen till spel i Porto i slutet av mars ökar markant.
Rosenberg igen:
-Det gäller att fortsätta spela konstant i klubblaget och dessutom peta in några mål igen. Jag har inte gjort mål på två matcher, det är knappast någon måltorka. När hela laget spelar svagt så blir det svårt för mig med. Men jag har höga förväntningar på hela den här våren.
Matchen mot Österrike spelas på onsdagskvällen.

TT

Publicerad 2009-02-10 kl 17:22