Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
5d

Dam- och herrlandslaget kan spela matcher samtidigt: ”Utgår från att Fifa har koll”

Foto: Bildbyrån

I morgon lottas nästa års VM-slutspel i Frankrike.
Skulle Sverige hamna i två av de sex grupperna kommer damlandslaget att spela VM-matcher samtidigt som herrarna spelar EM-kval.
- Det här bör man utgå ifrån att Fifa har koll på, säger herrlandslagets landslagschef Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

I morgon lottas nästa års VM i Frankrike. 24 lag ska placeras in i sex olika grupper, där värdlandet Frankrike på förhand är placerade i grupp A. Spelschemat för turneringen är sedan länge satt och är förutbestämt beroende på vilken grupp lagen från de olika seedningsgrupperna hamnar i. Sverige är sedan tidigare i dag i seedningsgrupp 2.

Skulle Peter Gerhardssons landslag hamna i antingen grupp A eller grupp E innebär det en schemakrock. Då spelar Sverige fredagen den 7 juni klockan 21.00 eller måndagen den 10 juni, även det klockan 21.00.

Det är samma dagar och matchstart enbart en kvart efter att herrlandslagets EM-kvalmatcher mot Spanien och Malta börjar.

Spelschemat för herrarnas EM-kval sattes tidigt av Uefa och var bestämt redan på kvällen efter lottningen förra veckan. Landslagschefen för herrlandslaget, Stefan Pettersson, menar att spelschemat vid tävlingsmatcher alltid sätts direkt efter lottningar.

- Det här bör man utgå ifrån att Fifa har koll på, men de kanske inte vet, säger Pettersson till Fotbollskanalen.

Finns det någon möjlighet att flytta herrarnas matcher om matcherna krockar?
- Det kan jag inte svara på. Händer det, vilket det inte borde kunna göra, får vi titta på det. Vi vet hur svårt det är, som med Nations League, att ändra tider, det är inte så himla enkelt. Det ligger fast med media och tv-rättigheter och sånt som påverkar.

Det är inte bara Sverige som kan komma att få det problemet, då även Tyskland, Spanien och Norge kan matcher för bägge landslaget komma att spelas samtidigt.

För England och Holland kan en VM-match dessutom komma att krocka med bronsmatchen i Uefa Nations League. Ingen VM-match spelas samtidigt som finalen i Nations League, men både England och Holland kan få en lottning som innebär en VM-match samtidigt som bronsmatchen i Uefas nya turnering.

Lördagens lottning går att se live på TV12 och på Fotbollskanalen med start 17.50.

Publicerad 2018-12-07 kl 11:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons