POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
2v

Damallsvenskan kan skjutas upp: "Högst sannolikt"

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalens rundringning visade att majoriteten av klubbarna i damallsvenskan vill skjuta upp premiären.
Nu kommer Elitfotboll Dams generalsekreterare Tomas Hoszek med besked.
Vi har ett styrelsemöte på söndag och då är det högst sannolikt att vi lägger ner den 31 maj, säger EFD:s generalsekreterare Tomas Hoszek till TT.

Ligaorganisationen Elitfotboll Dam, EFD, fattade tidigare ett inriktningsbeslut om att starta damallsvenskan i månadsskiftet maj/juni. Ett datum som fortfarande gäller.

Fotbollskanalens rundringning visade att en majoritet är kritiska till startdatumet. Sju av tolv klubbar tyckte 31 maj är en för tidig start och många vill skjuta upp det med en månad. Samtidigt menar EFD:s generalsekreterare Tomas Hoszek att de arbetar utifrån en process som är satt av klubbarnas ordförande själva och att de har ombetts att inkomma med en önskan om omvärdering av datum.

- Det känns bara dumstridigt att forcera 31 maj när det finns så mycket som pekar på att det kommer bli svårt, sa Linköpings sportchef Olof Unogård.

Folkhälsomyndigheten säger fortfarande nej till seniormatcher, vilket i sig gör att tiden börjar rinna ut för en allsvensk i slutet på maj.

Tiden rinner ut och det vet vi. Vi har ett styrelsemöte på söndag och då är det högst sannolikt att vi lägger ner den 31 maj, säger EFD:s Tomas Hoszek till TT och fortsätter:

- Vi vill inte sätta press på Folkhälsomyndigheten på något sätt, vi respekterar helt och hållet det som sägs därifrån.

Hoszek menar att två av FHM:s restriktioner måste lättas på innan allsvensk fotboll kan spelas. Dels att fotbollsmatcher tillåts igen samt att reserestriktionerna för att begränsa smittspridningen försvinner så klubbarna kan åka på bortamatcher.

- De bitarna måste falla på plats och klubbarna behöver ett par veckor på sig, för att växla upp i sin träning och hinna träningsmatcha ett par matcher.

På frågan om när deadline är för att samtliga 22 omgångar ska hinnas med att spelas svarar Hoszek:

- Det ligger någonstans i juli. Då är det enkelserie (11 omgångar) som i så fall är nästa steg. Men vi lever under hoppet att kunna genomföra hela säsongen.

Rättelse: I en tidigare version av den här texten uppgavs det att det var efter kritik från klubbarna som EFD nu kommer att omvärdera beslutet. Texten är nu uppdaterad.

Publicerad 2020-05-07 kl 17:10
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto