POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
1v

Danielson om landslagsuttagningen: ”Trott att det inte skulle vara möjligt”

Foto: Bildbyrån

Djurgårdens Marcus Danielson får chansen i landslaget.
Detta efter att Pontus Jansson tvingats tacka nej på grund av skada.
- Det här är ju en dröm man har haft sedan man var liten, säger Danielson till Dif:s hemsida.

Sverige möter Malta borta den 12:e oktober och därefter Spanien hemma den 15:e oktober. Brentfords mittback Pontus Jansson kan inte delta och tvingades lämna återbud av på grund av en fotskada, skrev Svenska Fotbollsförbundet tidigare i dag.

Ersättare blir Djurgårdens mittback och kapten Marcus Danielson. Inför förra landslagssamlingen skrev Aftonbladet att Danielson skulle vara uttagen, men då truppen presenterades saknades 30-åringen.

- Den (situationen) blev lite märklig, med tanke på de uppgifter som kom ut kring att jag var med i truppen och att jag blev gratulerad till uttagningen. Det blev lite konstigt och jag försökte tona ner det så mycket jag kunde till alla som hörde av sig. Sedan kom uttagningen och jag var inte med. Det var en speciell eftermiddag där för några veckor sedan, sa Danielson nyligen i Fotbollskanalens podcast Lundh.

Nu får han alltså chansen och fick beskedet efter söndagens derbyförlust mot Hammarby.

- Känslan är svår att beskriva. Det här är ju en dröm man har haft sedan man var liten, att få vara med i ett svenskt A-landslag. Det har varit en lång väg men nu är jag här och det är så jäkla roligt, säger Danielson till Djurgårdens hemsida. 

- Det var verkligen blandade känslor. Jag var besviken över derbyt och sedan fick man höra det här men det gjorde att man kunde släppa det lite snabbare även om det hänger i lite fortfarande.

Det betyder att Danielson återvänder till landslagsspel för första gången på över ett decennium.

- Det var över tio år sedan jag drog på mig den blågula landslagströjan och jag tror att det blev fem junior- och pojklandskamper sammanlagt, där jag gjorde den sista 2008. Så det här känns fantatstiskt.

Dif-TV: Du har inte funderat på att släppa drömmen om landslagsspel när du kommit upp i åren?
- Jag har faktiskt trott att det inte skulle vara möjligt. Det känns fantastiskt kul. Det finns många vägar att ta och jag har väl valt den lite krokigare, säger Danielson.

Publicerad 2019-10-07 kl 12:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå