Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
28v

Danmark har glömt playoff-förlusten: ”En person som gjorde skillnaden"

Foto: Bildbyrån.

STOCKHOLM. Danmark har inte vunnit mot Sverige på över fyra år och många har den svidande förlusten i EM-playoffmatcherna 2015 färskt i minne. Men förbundskaptenen tror på en jämn match i kväll.
- Det blir alltid bra matcher mot Sverige, säger Åge Hareide.

28 maj 2014 möttes Danmark och Sverige på Parken i Köpenhamn och Daniel Agger satte matchen enda mål i 90:e minuten. Sedan dess har det inte blivit någon dansk vinst, Sverige har däremot krossat de danska EM-drömmarna över två playoff-matcher i november 2015.

- Det var jämna matcher och som jag ser det var det en person som gjorde skillnaden för Sverige, säger Hareide på en presskonferens och syftar på Zlatan Ibrahimovic.

Att Zlatan Ibrahimovic inte längre spelar i landslaget eller att Emil Forsberg har tagit över som Sveriges fixstjärna gör ingen skillnad för Danmarks förberedelser inför matchen – man förändrar inte sitt spel efter en enskild spelare, oavsett om han heter Ibrahimovic eller Forsberg.

- Jag lägger inte mycket tid på en enskild spelare, de flesta lagen i VM har stjärnor. Emil är duktig och självklart tar vi viss hänsyn men jag tror att vi satsar på vårt kollektiv i defensiven  och hade gjort likadant för att få stopp på Zlatan.

Den dansk-svenska rivaliteten går tillbaka 100 år i tiden och av de 105 matcherna länderna emellan har Sverige vunnit 46, spelat oavgjort 19 och förlorat 40.

- Det är alltid roligt att möta Sverige, oavsett om man är dansk eller norsk så finns det en rivalitet. Det blir en viss utmaning för oss att möta Sverige inför VM, som är ett välorganiserat lag som är svåra att ta sig igenom. Det blir alltid bra matcher för det finns en viss rivalitet, säger Hareide.

Mötet mellan Sverige och Danmark visas i TV4 under lördagen med sändningsstart 19.30.

Publicerad 2018-06-02 kl 07:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons