Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Danmarks svar på Sveriges överklagan: "Vill de kasta ut oss så..."

Foto: Bildbyrån

DBU:s Jakob Höyer och SvFF:s Håkan Sjöstrand.

Sverige kräver ett hårdare straff för Danmark än en 3-0-förlust mot Blågult.
SvFF:s överklagan till Uefa irriterar nu det danska förbundet.
- Straffet är rimligt och bör inte vara kraftigare, säger DBU:s Jakob Høyer till Ritzau.

Under tisdagen meddelade Svenska Fotbollförbundet att man överklagar Uefas beslut om att döma ut en 3-0-förlust till Danmark i den inställda VM-kvalmatchen mot Sverige. Anledningen till att matchen ställdes in var att spelarföreningen, som representerar spelarna, inte kom överens med förbundet om ett nytt avtal. Det hela gick så långt att spelarna gick ut i strejk - och innan mötet med Sverige kom man inte överens om ett nytt kontrakt.

- Uefa har dömt rätt när man kommit fram till att Danmark brutit mot gällande regelverk. Däremot står inte de utdömda sanktionerna i proportion till brottet. Vi anser att beslutet lämnar dörren öppen för att nationsförbund i framtiden kan göra samma sak som Danmark. Det är principiellt viktigt för all fotboll, oavsett om det är dam- eller herrfotboll, att denna dörr stängs, sa generalsekreteraren Håkan Sjöstrand i en kommentar på SvFF:s hemsida.

Nu har Danmarks fotbollsförbund kommenterat Sveriges beslut - och enligt Ritzau är kommunikationschefen Jakob Høyer irriterad över SvFF:s agerande. Danska förbundet ska nu analysera situationen och fatta beslut om de ska svara Uefa i ärendet eller inte.

- Om Sverige vill kasta ut oss ur kvalet för att på så sätt få en lättare väg till VM kanske vi med svenska glasögon borde ha straffats annorlunda. Jag tycker fotboll ska avgöras på planen, inte vid ett skrivbord, säger Høyer till Ritzau.

Utöver att Danmark dömdes till en 3-0-förlust beslutade Uefa att Danmark utesluts ur organisationens nationstävlingar om något liknande inträffar under de kommande fyra åren. Dessutom drabbades Danmark av böter på 20 000 euro (omkring 200 000 svenska kronor).

- Att förlora en match vid skrivbordet istället för att ha möjlighet att vinna en match på planen är ett allvarligt straff. Vi förlorar tre poäng och det gör att vi tar ett steg bakåt i kampen om en plats i VM. Det är inte någon fördel, säger Høyer.

Publicerad 2017-12-12 kl 17:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons