POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

DANSKKOLLEN ONSDAG - 13 000 danskar vill peta Rommedahl

Fotbollstemperaturen närmar sig kokpunkten inför ödesmatchen på lördag. Vad sysslar lillebror i sydväst med? Fotbollskanalen.se håller koll.

 • Jon Dahl Tomasson hoppas på publikens hjälp mot Sverige. "Jag hoppas att publiken verkligen kommer att stötta oss. Det ger oss en extra boost och det kan vi behöva", säger dansken till Ekstrabladet.
 • Rommedahl i landslaget? Morten Olsen tycker uppenbarligen att Ajax-spelaren förtjänar en plats men alla är inte ense. Enligt Aftonbladet vill sammanlagt 13 000 danskar fördelade på tre olika grupper på Facebook bli av med spelaren.
 • Endast seger räknas för Bendtner

Danskarna kan säkra platsen i VM på lördag vid seger över Sverige. Och det är också det enda som gäller för anfallsstjärnan Nicklas Bendtner.
- Det endaste det handlar om är, att vi kvalificerar oss, säger Nicklas Bendtner till enligt danska TV2 Sporten.

Arsenal-anfallaren jämförs med Zlatan Ibrahimovic och flera svenskar sågar liknelsen. Men själv säger han sig bara bry sig om matchen.

- Jag bryr mig inte om vad som sker – bara vi vinner, säger han.

 • EM-vinnaren: Zlatan är ingen tränare

  Flemming Povlsen, hjälte när Danmark vann EM-guld 1992, slår nu tillbaka mot Zlatans uttalande om den danska taktiken.
  - Så vitt jag vet, är han inte tränare, säger han syrligt till Expressen.

  Danmarks största merit slår Sveriges CV, i all fall på senare år. Vårt sydliga grannland blev Dansk dynamit med hela Europa när man vann EM i Sverige 1992. Och stor anfallsstjärna då var Flemming Povlsen. Denne sågar nu Zlatan Ibrahimovic uttalande om att danskarna inte har materialet för att spela 4-3-3.

  - Han är en spelare. Jag har svårt att se att han har så bra koll på taktiska system som vem som ska spela var, säger han till tidningen.

 • Publicerad 2009-10-07 kl 23:59
  ANNONS
  Nästa artikel
  ANNONS
  ANNONS

  Hej, du har en äldre version av webbläsare

  För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

  chrome
  safari
  ie
  firefox
  Fortsätt ändå