POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Därför fick Johansson inte spela: "Lustig är fortfarande nummer ett för mig"

Fem minuter. Längre tid än så fick inte Mattias Johansson visa upp sig mot Belgien.  Förbundskapten Erik Hamrén tycker att beslutet att bänka honom var korrekt.

- Jag ser fortfarande Mikael Lustig som nummer ett där, säger han.

När Sverige tog emot världstian på hemmaplan fick flera mer eller mindre oprövade spelare chansen. Både Erkan Zengin och Jimmy Durmaz svarade för fina prestationer, medan andra spelare tvingades vänta länge eller helt förgäves på att få göra inhopp. Två av dem var Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven, och AZ Alkmaars Mattias Johansson. Duon noterades bara för tio respektive fem minuter i slutskedet av 0-2-förlusten, trots att just den här landslagssamlingen handlade mycket om att experimentera med ett nytt spelsätt och delvis obekanta truppmedlemmar.

- Jag tycker att jag fick bra besked från både Jimmy och Erkan, men när det gäller backlinjen bestämde jag mig för att jag ville spela ihop den befintliga konstellationen i en match till, säger Erik Hamrén till fotbollskanalen.se.

Enligt honom handlade det i slutändan mest om kvalitetmässiga överväganden som utföll till Mikael Lustigs för- och Mattias Johanssons nackdel.

- Jag ser fortfarande Micke som nummer ett på högerbacksplatsen, även om Mattias tagit för sig allt mer på det här lägret. Han var rätt blyg i början men växer in i landslaget successivt. Han har genom sina två inhopp mot Belgien och Danmark visat att han vill vara med i fortsättningen också, säger Hamrén.

Argumentet att mötet med Belgien, en träningsmatch utan direkt sportslig betydelse, hade varit optimal för att låta Johansson visa upp sig på allvar köper inte Hamrén fullt ut. Den som anses vara bäst ska helt enkelt få störst förtroende.

- Så jobbar jag i alla fall, och sedan ska man vara medveten om att ifall jag hade testat mer hade det säkert kommit kritik för det också.

- Dessutom behövde Lustig också komma igång med lite speltid. Han har varit skadad och genomgått en operation för ett par månader sedan och därför inte spelat fullt ut med Celtic.

Publicerad 2014-06-02 kl 11:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå