POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2d

Därför kastas Danielson rakt in i elvan: "Räknar med att vi har mycket boll"

Foto: Bildbyrån.

VALLETTA. Marcus Danielson kallades in i EM-kvaltruppen när Pontus Jansson skadade sig.
Ändå gick han rakt in i startelvan borta mot Malta under lördagen.
- Han har väldigt bra fötter, säger förbundskaptenen Janne Andersson till SvFF:s hemsida.

Victor Nilsson Lindelöf var ett frågetecken inför lördagens EM-kvalmatch mot Malta på grund av den låsning i ryggen som bland annat stoppade honom från spel mot Newcastle med Manchester United förra helgen. Mittbacken stod också över Malta-drabbningen.

In i startelvan gick landslagsdebutanten Marcus Danielson. I sin första A-landskamp gjorde han lagkaptenen Andreas Granqvist sällskap i mittlåset.

- Victor Nilsson Lindelöf är inte hundra i sin rygg. Det har blivit mycket bättre under veckan men inte så bra att han kan spela, säger förbundskaptenen Janne Andersson till Svenska Fotbollförbundets hemsida och fortsätter:

- Sen räknar jag med att det blir en match där vi har mycket boll och då är det viktigt hur vår speluppbyggnad fungerar från våra spelare där bak. Marcus har väldigt bra fötter. Han är duktig på att välja rätt alternativ i uppspelsfasen. Därför valde jag honom i den här matchen. Han har sett bra ut på träningarna i veckan och gjort det bra, så det ska bli jättespännande att se honom i match.

På bänken mot Malta fanns mittbacken Filip Helander, som tidigare fått chansen när Nilsson Lindelöf/Andreas Granqvist/Pontus Jansson missat matcher.

Hur Andersson motiverar beslutet att låta Marcus Berg starta som forward bredvid Robin Quaison, och förpassa Alexander Isak till bänken? Så här:

- "Mackan" har ju varit igång nu. Förra samlingen hade han ju inte varit i Krasnodar så länge och inte spelat så mycket. Dessutom hade han varit lite rosslig under den veckan. Nu har han varit igång, gjort några mål och ser mycket piggare och bättre ut. Han har en erfarenhet av vårt sätt att spela på som är väldigt bra. Han gör alltid stor nytta för oss.

- Alexander Isak har också sett bra ut. Han har varit ganska mycket inhoppare i Real Sociedad och gjort det bra. Jag hoppas att han kan vara en bra inhoppare för oss också.

Publicerad 2019-10-12 kl 19:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå