Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Därför nobbade Hrgota landslaget: Inte varit ledig på två år

Branimir Hrgota, Mönchengladbach

U21-landslaget vill ha Branimir Hrgota och A-landslaget ville att han skulle vara med i träningsmatchen mot Makedonien. Men båda fick nej.
- Det handlar mest om min hälsa, säger han till fotbollskanalen.se.

Förbundskapenen Håkan Ericson förklarade när han tog ut U21-landslagstruppen att Branimir Hrgota saknades på grund av att han inte orkade, varken psykiskt eller fysiskt.
Även A-landslagets Erik Hamrén vill ta ut anfallaren till träningsmatchen för föregår de två viktiga VM-kvalmatcherna.
Men svaret blev det samma.
- Det handlar mest om min hälsa. Jag har inte varit ledig på två år och behöver slappna av både mentalt och fysiskt. Det känns inte rätt att komma till en samling när man inte är på topp, förklarar han.

Hrgota har spelat väldigt bra på sistone i Borussia Mönchengladbach och alternativet att välja det kroatiska landslaget finns för honom. Spelar han för Sverige på A-landslagsnivå blir han bunden till landslaget oavsett om det bara är en träningsmatch. Men att det skulle påverka beslutet menar Hrgota är helt fel.
- Nej, nej, nej. Det enda jag har i huvudet är Sverige. Det här har inte med det att göra utan handlar om min hälsa. Om jag får chansen att visa vad jag går för i landslaget så måste jag vara på topp och kunna prestera på träning och max.

Har du bestämt dig för vilket landslag du kommer att representera i framtiden?
- Ja, det är Sverige jag spelar för.

Vad ska du göra istället?
- Jag ska umgås med familjen och ta det lugnt. Sen har jag haft problem med en skadad fot som jag ska vila så länge som möjligt.

Publicerad 2013-05-22 kl 14:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons