Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Därför nobbade Larsson Arsenal: "Man utvecklas inte på en bänk"

Innan Sebastian Larsson skrev på sitt kontrakt med Sunderland var Arsenal intresserat av svensken. Men Larsson själv tänkte inte mycket på det.
- Man utvecklas inte på en bänk, säger han till fotbollskanalen.se.

Sebastian Larssons kontrakt med Birmingham gick ut i somras och spekulationerna om var han skulle hamna var många. Flera engelska klubbar nämndes, bland annat Newcastle, Aston Villa, Blackburn - och hans tidigare klubb Arsenal. Ändå valde Larsson att skriva på för Sunderland.

- Jag bestämde mig tidigt för vad som gällde. Sen var det inte mycket mer. Det är smickrande när stora klubbar visar intresse men sen är det fortfarande många bitar som ska falla på plats för att det ska bli något. Jag tycker att Sunderland var rätt steg i det här läget i min karriär.

Vad avgjorde till Sunderlands fördel?
- Framför allt intresset från tränaren. När någon tror på dig och verkligen vill ha dig där så får du starta med ett förtroende. Sedan ville jag ta ett steg mot en större klubb och det känns verkligen som det. En klubb som verkligen försöker ta sig framåt och bli bättre och bättre.

Larsson har i tidigare intervjuer berättat om Arsenals intresse och även medgivit att han skulle vilja återvända en vacker dag. Men det blir inte än på några år.
- Jag känner fortfarande att jag är relativt ung och vill utvecklas vidare. Det gör man inte på någon bänk. Allt som allt kändes det bara som helt rätt väg.

Var det alltid självklart att stanna i Premier League?
- Ja, det kändes som nummer ett. Redan när mitt kontrakt gick ut och jag skulle lämna var jag tydlig med att jag inte stänger några dörrar, men det är här jag vill spela. Det är ju en av världens två bästa ligor.

Publicerad 2011-08-09 kl 11:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons