Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

De imponerade mest på Andersson: "Är en jäkligt intressant typ"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Det blev förlust för Sverige mot Finland.
Men i andra halvlek fanns det de som imponerade på Janne Andersson.
- Han är en jäkligt intressant typ och han gjorde många riktigt bra saker, säger Andersson om en av spelarna, Viktor Gyökeres.

Sverige förlorade mot Finland på januariturnéns första match. Slutresultatet skrevs till 1-0 för finnarna efter en match med två olika ansikten. I den första halvleken var det Finland som stod för det mesta och bästa – medan Sverige i andra kom i matchen och långa stunder förde matchen.

Janne Andersson var nöjd med vad han såg i den andra halvleken och pekade särskilt på ett antal spelare han tyckte imponerade.

- Simon (Thern) kom in och bidrog. Jag tycker att Viktor Gyökeres också kom in och bidrog. Jag tycker att Alexander Fransson över 90 minuter var väldigt bra. Våra mittbackar är stabila hela matchen. Jacob Rinne fick visa i slutet att han är bra. Om man satt en helhetsstämpel på vilka som var bra över 90 minuter så var det Rinne, mittbackarna och Alexander Fransson. Jag tycker att Jeremejeff gjorde en del bra saker också. Det var kul att se, säger Andersson.

Vad säger du om Viktor Gyökeres?
- Jag pratade med hans manager i torsdags och han säger att Viktor har gjort stora framsteg. Han är en lite annorlunda forward mot många av de andra, han är väldigt direkt, en power-forward som kan flytta en gubbe och skapa ytor till sig själv. Han är en jäkligt intressant typ och han gjorde många riktigt bra saker. Det var jätteroligt att se honom och nu ska han ju spela från start mot Island, det ska bli kul att se honom då.

Har du sett honom mycket innan?
- Inte speciellt mycket för han är lite för ung. Jag har sett lite och sedan har jag pratat en del med folk som har jobbat med honom, så jag visste vad jag skulle få. Att han är den typen av forward känns roligt.

Gyökeres, tidigare i BP men numera i engelska Premier League-klubben Brighton, var själv nöjd:

- Jag kände mig ganska pigg när jag hoppade in, men jag tycker att vi borde gjort minst ett mål i den här matchen med tanke på våra chanser i andra.

Hur upplevde du det när du kom in?
- Det kändes bra, det var mycket springa när jag kom in men vi kom till många chanser.

Du är mitt i säsongen med Brighton, hur är det att ansluta till landslaget så här?
- Det är lite speciellt för jag vet att alla  tränar på som vanligt där borta, men jag missar en match och det är inte jäätemycket och det känns bra att vara här.

Här kan ni läsa Fotbollskanalens betyg på de svenska spelarna efter matchen.

Publicerad 2019-01-08 kl 20:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons