POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Division 1-klubbar överens - vill skjuta upp premiärerna

Foto: Bildbyrån.

Division 1-klubbarna vill att premiärerna skjuts upp.
Förslaget till SvFF är att seriestarterna ska vara tidigast i mitten eller slutet av maj, meddelar intresseorganisationen Ettanfotboll. 

Ettanfotboll, intresseorganisation för klubbarna i division 1, meddelar nu att klubbarna i division 1 har fattat ett beslut om att föreslå för Svenska Fotbollförbundet att skjuta upp premiärerna i den södra och norra serien till tidigast i mitten eller slutet av maj och i stället spela några veckor längre i slutet av säsongen. Detta till följd av coronaviruset. 

- Vi har idag tagit ställning till ett ramverk med huvudpunkter kring en ny årsplan, med mera, för seriespel i Ettan säsongen 2020 under de helt nya förhållanden som nu råder, säger Johan Englund, ordförande i Ettanfotboll, i en kommentar på intresseorganisationens hemsida och fortsätter: 

- Det är en svår situation för hela samhället och för fotbollen med den. För oss är det naturligtvis först och främst en fråga om människors hälsa; att ta ansvar för att begränsa smittspridningen och våra spelares och vår publiks hälsa. Det är också viktigt att klubbarna i Ettan kan göra en ny planering, även om förstås risken finns att vi om några veckor kan tvingas fatta nya, andra, beslut.

Ettanfotboll meddelar även vidare att man bland annat föreslår för SvFF att det ska vara tillåtet för klubbar att flytta matcher till sommaruppehållet, då många spelare i division 1 inte är heltidsanställda, vilket innebär att det inte alltid är möjligt med matchspel på vardagar. 

- Det handlar om att vinna tid, att kunna skjuta saker så långt fram som rimligen är möjligt. Detta i förhoppningen att hela den akuta situationen i samhället med smittspridningen kunnat lägga sig något, säger Englund och fortsätter:

- Men jag vill gärna igen betona att vi kan komma att behöva fatta nya beslut. Människors hälsa och att följa myndigheters och förbunds beslut och rekommendationer kommer alltid först.

Publicerad 2020-03-22 kl 19:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto