POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
4v

Division 3-klubbar planerar gemensam protest mot Växjö United: "Så här kan vi inte ha det längre"

Foto: Bildbyrån.

Växjö United är föremål för en polisutredning om människoexploatering.
Nu kan division 3-klubbar lämna in en gemensam protest mot laget till SvFF. 
- Så här kan vi inte ha det längre, säger Stefan Liljegren, tränare i IFK Karlshamn, till P4 Kronoberg

Växjö United, till vardags i division 3, är föremål för en polisutredning gällande människoexploatering med anledning av att klubben misstänks för att ha använt otillåtna spelare (icke EU-spelare) med falska identiteter i matcher.

Nyligen rapporterade P4 Kronoberg att Växjö Norra, inför mötet med Växjö United, begärde id-kontroller på motståndarlagets spelare, vilka Svenska Fotbollförbundets tävlingskommittés ordförande Christer Gustafsson genomförde utan att finna några felaktigheter, då samtliga tolv spelare hade gitliga id-handlingar. 

Växjö United bytte till den matchen ut sju spelare - från 3-2-vinsten mot Pukeberg någon vecka tidigare - och föll med hela 15-1 mot Växjö Norra. P4 Kronoberg rapporterade samtidigt också att minst två spelare som Växjö United använde sig av i matchen spelade under andra namn.

Efter all turbulens, så rapporterar nu P4 Kronoberg att division 3-klubbar planerar att gå ut i en gemensam protest mot att Växjö United får spela kvar i serien. 

- Vi, föreningar som möter Växjö United, vet ju aldrig vad det är för sorts spelare som vi möter. Det kommer förmodligen komma en gemensam skrivelse till Svenska Fotbollförbundet med en rejäl protest att så här kan vi inte ha det längre, säger Stefan Liljegren, tränare i IFK Karlshamn, till P4 Kronoberg. 

- Det finns bara en grej, att omedlbart utesluta dem från seriespel i division 3, fortsätter Liljegren. 

Christer Gustafsson anser att SvFF följer regelverket i frågan. 

- Vi följer regelverket i alla delar och de blev bestraffade förra året för att de hade någon spelare som var okvalificerad och blev fråntagna segern i en match, så jag vill påstå att vi följer regelverket, säger han till P4 Kronoberg. 

Publicerad 2019-04-24 kl 15:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå