POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
15v

Djurgårdens vändning: Korttidspermitterar spelare och personal

Foto: Bildbyrån

Djurgården har fattat beslut.
Under måndagen meddelade klubben att spelare och ledare permitteras.
Vi har arbetat metodiskt och försökt se vad vi klarar av själva först, säger klubbens vd Henrik Berggren. 

Flera allsvenska klubbar - så som IFK Göteborg, Hammarby och AIK - har redan valt att permittera sina spelare till följd av coronautbrottet. Samtidigt har Djurgården varit en av få allsvenska klubbar som har tagit beslut om att vänta med permitteringar.

- Vi har inte fattat beslut ännu om att genomföra en sådan här korttidspermittering. Det är klart att vi kan fatta beslut om något annat så småningom, men just nu ligger vi fast i det. Vi tycker att vi har en verksamhet som rullar på och nu jobbar vi snarare med semester, först för spelartruppen, men även på personal, sa Henrik Berggren tidigare i Fotbollsonsdag special.

Nu har Djurgården funderat om och fattat beslut. På sin hemsida meddelar klubben att anställda på kansliet samt spelare och ledare permitteras.

- Under mars månad hade vi samtliga fullt upp i våra roller. Under april har arbetsmängden minskat och många av hos har tagit ut en del semester. Vi har arbetat metodiskt och försökt se vad vi klarar av själva först, säger Henrik Berggren till klubben.

Berggren berättar mer om varför klubben har valt att tänka om:

- När vi gjorde de första intervjuerna av den här karaktären i mars så kände vi att vi jobbade precis som vanligt allihop. Nu i april har stora delar av personalen varit på semester för att på den vägen minska vår semesterlöneskuld. När vi i förra veckan fick beskedet att vi inte kan spela träningsmatcher, i kombination med att vi känner ett intäktsbortfall, så upplever vi att det är dags att genomföra en korttidspermittering, i första hand i maj månad.

- Vi hade ett styrelsemöte i fredags, vilket vi har varje fredag, och de består väldigt mycket av att jag berättar om läget i föreningen, fotbolls-Sverige och fotbolls-världen såvitt jag känner till. Den stora frågan det här mötet var att diskutera permitteringar där vi hade tagit fram ett förslag på hur det här hade kunnat göras. Styrelsen fattade sedan beslut om det.

Djurgården skriver vidare att permitteringarna gäller herrlaget från och med 1 maj och en månad framåt.

KORTTIDSPERMITTERING

Korttidspermittering

Korttidspermittering kan användas när företag drabbas av tillfälliga ekonomiska problem till följd av något oväntat. I praktiken innebär det att anställda går ner i arbetstid under en period (permittering) samtidigt som staten går in och ger ekonomiskt stöd. Anställda får behålla en stor del av sin ordinarie lön under permitteringen och företagets personalkostnader minskar. Systemet används för att undvika uppsägningar och underlätta för företag att snabbt komma igång igen när läget vänder. För att använda korttidspermitteringen måste både arbetsgivare och arbetstagare vara överens om det. Korttidspermittering kan sägas vara stöd vid korttidsarbete med en kraftigt höjd subventionsgrad.

Källa: regeringen.se

Publicerad 2020-04-20 kl 14:45
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto