Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dramat i Sveriges EM-kvalmatch - SvFF kastade ut motståndarpersonal

Sverige (herr)

Azerbajdzjans säkerhetsansvarige gav sig upp på läktaren mitt under EM-kvalmatchen mot Sverige och agerade "våldsamt" mot bland annat polis, enligt SvFF.
Då kastades mannen ut från Friends Arena.
- Jag har aldrig varit med om något liknande, säger säkerhetschefen Martin Fredman till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Friends Arena och SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman.

LÄS OCKSÅ: SvFF straffas med böter efter Sveriges EM-kvalmatch.


När en protest mot blockaden av den humanitära korridoren mellan Nagorno-Karabach och Armenien ägde rum under Sveriges EM-kvalmatch mot Azerbajdzjan i slutet av mars uppstod en märklig situation, enligt Svenska Fotbollförbundets säkerhetschef Martin Fredman.

Han berättar nämligen för Fotbollskanalen att en man från Azerbajdzjans säkerhetsavdelning kastades ut från Friends Arena i samband med händelsen.

- Han gav sig upp på läktaren och försökte hantera situationen. Han agerade våldsamt mot säkerhetspersonal och polis och efter det tog jag ifrån honom hans ackreditering och avvisade honom från arenan - ut i snöstormen, säger Fredman.

Annons

SvFF valde sedan att ta saken vidare till Uefa.

- Nu vill vi se hur Fifa och Uefa agerar.

Har du varit med om att en motståndarkollega agerat så tidigare?
- Aldrig. Och det är därför det blev så olustigt. En sådan situation är något vi hanterar väldigt försiktigt och det här avlöpte väldigt väl men ett sådant typ av agerande som han stod för kan fullständigt få det att eskalera. Han hade inte där att göra. Han har ju ansvar för sin sektion.

Enligt Fredman fördes en diskussion om det var så att mannen delat ut slag i samband med att han klev upp på läktaren och att det därför borde hanteras polisiärt, men allt landade i att man nöjde sig med att avvisa honom från arenan och rapportera in händelsen till Uefa.

- Delegaten vet om det. Men vi har inte sett vad som hänt med saken.

Annons

Hur tror du det blir för er att åka ner till Azerbajdzjan för bortamatchen senare i år?
- Jag kan lova att jag inte kommer springa upp på någon av deras sektioner då i alla fall. Vi ser fram emot ett professionellt möte.

Sverige bötfälldes av Uefa för det politiska budskap som vecklades ut på en banderoll i samband med den nämnda protesten, vilken ägde rum på en av hemmasektionerna på Friends Arena.

Publicerad 2023-05-15 kl 17:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto