Drömmål av Rasmus Elm när Sverige vann

Sverige

Österrike - Sverige 0-2 (0-0)

0-1, '57, Rasmus Elm; 0-2, '63, Kim Källström

Rasmus Elm och Kim Källström fixade målen då Sverige besegrade Österrike med 2-0 i Graz. Den förstnämnde svarade för ett riktigt drömmål då han dunkade in en volley från dryga 30 meter.

Sverige var hetast i den första halvleken, men varken Markus Rosenberg eller Marcus Berg lyckades utnyttja sina chanser framför mål. Christian Wilhelmsson var den spelare som utmärkte sig mest under de första 45 minuterna.

Efter paus tog matchen fart på riktigt. Först tvingade Paul Scharner Andreas Isaksson till en klassräddning då han språngnickade från nära håll. Sedan var det dags för Rasmus Elm att presentera sig. I den 57:e minuten skarvade Rosenberg ner bollen till Rasmus Elm som tryckte till på volley med högern. Bollen gick i en vacker båge över en hjälplös Alex Manninger - ett riktigt drömmål.

Sex minuter senare var det dags igen då Kim Källström förvaltade en frispark precis utanför straffområdet. Med sin känsliga vänsterfot knorrade mittfältaren in sitt tolfte landslagsmål över muren via ribban.

Österrike försökte resa sig efter baklängesmålen, men det svenska försvaret stod upp bra och släppte inte till några chanser. Daniel Nannskog ersatte Marcus Berg i med 23 minuter kvar att spela, men lyckades inte göra något särskilt avtryck i matchen.

Så var matchen - minut för minut:

FT:
Matchen slutar 2-0 till Sverige.

87:
Österrike jagar ett reduceringsmål, men Sverige står upp bra.

80:
Nannskog ser tänd ut. Anfallaren springer på djupet, men får inga bollar att jobba med.

75:
Sebastian Larsson ersätter Kim Källström.

72:
Isaksson lämnar retur på en frispark. Rörigt framför mål men Sverige reder ut stormen.

69:
Hemmapubliken buar ilsket då Österrike inte hittar några vägar igenom ett kompakt Sverigeförsvar.

67:
Daniel Nannskog får sin chans. Berg kliver av.

65:
Islossning för Sverige nu. Berg får ett bra läge inne straffområdet, men den här gången räddar Manninger.

63:
2-0 till Sverige! Kim Källström förvaltar en frispark precis utanför straffområdet. Med sin känsliga vänsterfot knorrar mittfältaren in bollen över muren via ribban.

57:
1-0 till Sverige! Rosenberg skarvar ner bollen till Rasmus Elm som trycker till på volley med högern från dryga 30 meter. Bollen går i en vacker båge över en hjälplös Manninger. Ett riktigt dömmål!

54:
Nannskog värmer upp...

52:
Kim Källström provar lyckan på frispark en bra bit ut. Det är bra tryck i skottet men bollen går strax utanför Manningers vänstra stolpe.

48:
Jätteräddning av Andreas Isaksson då Paul Scharner språngnickar på ett inspel från höger. Österrikes hittills bästa chans i matchen.

46:
Sverige byter flera spelare i halvtid, som bestämt på förhand: Adam Johansson - Mikael Nilsson, Olof Mellberg- Andreas Granqvist, Daniel Majstorovic - Petter Hansson, Christian Wilhelmsson - Samuel Holmén.

HT: Sverige har kontrollerat den första halvleken utan att briljera. Christian Wilhelmsson har visat framfötterna på sin kant, men anfallsparet Berg-Rosenberg har varit uddlösa på topp.

40:
Den svenska backlinjen ser tät ut. Uddlöst framåt för Sverige för tillfället.

32:
Matchen har tappat lite i tempo. Inga heta chanser att rapportera om.

26:
Chippen snurrar upp Garics och hittar sånär Rosenbergs skalle inne i straffområdet.

25:
De svenska reserverna är nu uppe och värmer.

24:
Det är bra fart på den österrikiska klacken på den ena kortsidan.

19:
Chippen ser fortsatt pigg ut. Han utmanar sin försvarare gång efter annan och kommer till inlägg, men det fattas gultröjade anfallare i boxen.

15:
Öppet spel med halvchanser åt båda håll för tillfället.

13:
Sverige kontrar via Wihelmsson som avslutar svagt, rakt på målvakten.

12:
Edman slarvar igen och Österrike bjuds på ett läge på vänsterkanten. Isaksson reflexräddar till hörna.

10:
Majstorovic tvingas städa upp efter Edman som tappar bollen vid mittlinjen. Mittbacken tacklar vårdslöst, men slipper undan varning.

7:
Chippen ser pigg ut på sin vänsterkant.

6:
Rasmus Elm frispelar Rosenberg som skjuter rakt på målvakten. Ett läge som anfallaren borde utnyttjat bättre.

3:
Ivanschitz testar med ett hårt pressat skott. Isaksson räddar säkert.

1:
Anfallsparet Berg-Rosenberg sparkar igång matchen.

Fyra förutbestämda byten i paus: Adam Johansson - Mikael Nilsson, Olof Mellberg- Andreas Granqvist, Daniel Majstorovic - Petter Hansson, Christian Wilhelmsson - Samuel Holmén.

Det är nollgradigt i Graz och på UPC Arena spelar man "Sing Hallelujah" med Dr Alban inför avspark. Glest på läktarna än så länge, men vår reporter på plats rapporterar att han sett åtminstone en supporter med vikingahorn.

Österrikes lag : Manninger - Garics, Stranzl, Prödl, Pogatetz, Hölzl - Scharner, Ivanschitz, Säumel - Janko, Arnautovic. Bänk: Gspurning, Macho, Ulmer, Gercaliu, Ibertsberger, Schiemer, Saurer, Okotie och Kienzl.

Sveriges lag : Andreas Isaksson - Adam Johansson, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Erik Edman - Rasmus Elm, Kim Källström, Viktor Elm, Christian Wilhelmsson - Marcus Berg, Markus Rosenberg. Bänk: Eddie Gustafsson, Andreas Granqvist, Petter Hansson, Mikael Nilsson, Behrang Safari, Samuel Holmén, Sebastian Larsson, Daniel Nannskog.

Publicerad 2009-02-12 kl 00:51