Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Durmaz: "Hade velat se Isak här i landslaget redan nu"

Foto: SCANPIX

Debutant i U21-landslaget. Men Jimmy Durmaz hade velat se Alexander Isak i A-landslaget istället.
- Jag är väldigt sugen på att ha honom här, säger mittfältaren.

Efter Alexander Isaks genombrott i allsvenskan fick AIK-talangen chansen i U21-landslaget när Jordan Larsson skadade sig. Isak fanns dock med i tankarna även i A-landslaget. Förbundskaptenen Janne Andersson har sagt att han har haft anfallaren i tankarna och nu anser Jimmy Durmaz att AIK-stjärnan borde ha blivit uttagen i A-landslaget.

- Som jag ser det nu så hade jag velat se Alexander Isak här i A-landslaget redan nu. Det är en fantastisk fotbollsspelare. Jag såg hans match mot Djurgården och sedan följde han upp den med det han gjorde mot Norrköping. Där har vi ett framtidsnamn. Jag hade velat se honom här redan nu, säger Durmaz.

Alexander Isak kom först inte med i U21-landslaget men när Helsingborgs Jordan Larsson skadade sig kom AIK-anfallaren med som reserv. På frågan om hur Jimmy Durmaz ser på det och om Sverige är för fega och tittar för mycket på ålder blir svaret:

- Det kanske man gör. Nu finns det kanske lite andra faktorer som U21-tränaren tittar på, att han har sina anfallare som han litar på, och man är i ett kval där det har gått väldigt bra och ska man då byta ut det som är bra. Men samtidigt, när det är en så bra spelare som vi snackar om, som har gjort resultat över en hel säsong och är så pass ung, då är det inte att det har gått upp och ner utan det har gått bra och han har hållit en jämn nivå. Då tycker jag att man ska släppa fram honom, speciellt hit. Jag är väldigt sugen på att ha honom här. Jag har snackat med Patrik Carlgren och frågat hur han är i träningar och så och det verkar vara en grym kille, säger han.

Publicerad 2016-10-05 kl 18:46
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER