Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Durmaz och Ekdal om att "Seb" var petad: "De bästa ska spela"

Foto: Scanpix

Sebastian Larsson var besviken över att vara petad.
Jimmy Durmaz har tagit över platsen.
- Det gäller alltid att ha koll på vad som kommer bakom, säger han.

Sebastian Larsson är den spelaren som har fått mest speltid av alla svenskar under Erik Hamréns tid som förbundskapten, men mot Liechtenstein var han petad för första gången på tre år. Efter matchen mötte "Seb" media och var väldigt besviken och sa att han inte köpte Hamréns motivering.

Jimmy Durmaz är en av spelarna som har lagt beslag på en plats på det centrala mittfältet och på frågan om han var förvånad över att Sebastian Larsson var petad svarade han:

- Nej, jag tänkte inte så mycket på det. Det är så, det kommer alltid nya spelare som kommer göra det bra så det gäller alltid att ha koll på vad som kommer bakom och se till att prestera hela tiden, säger han.

- Det är konkurrens och det är tufft när man inte får spela. det är kul när man får spela. det gäller att ta konkurrensen och för mig gäller det att fortsätta. Jag kan inte nöja mig. Nu ska njuta och sedan nästa samling är det bara att köra igen och försöka behålla min plats.

Albin Ekdal var skadad mot Ryssland men mot Liechtenstein startade han på det centrala mittfältet. Så här säger Ekdal om konkurrensen.

- Konkurrensen är tuffare nu när Jimmy har gjort två bra matcher där. Det finns många duktiga spelare där och det är många som har gjort det bra. Nu var "Seb" vid sidan men vi vet alla att han är en duktig spelare. Han har spelat oerhört mycket här i landslaget och är absolut en spelare som är aktuell för start i varje match. Men jag tycker bara att det är bra med konkurrens, det höjer nivån på träningar och alla vill spela mycket. Det är egentligen positivt i grunden, säger han.

Hur säker känner du dig på platsen?

- Inte alls säker. Jag kommer hit och gör mitt bästa på träningen och sedan får jag spela så är det toppen.

Förvånad över att Sebastian var bänkad?

- Ja, lite grann. Vi vet inte vad som ligger bakom det, men jag vill inte säga så mycket om det. Den som känns bäst för dagen ska spela.

Publicerad 2014-10-13 kl 06:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons