Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Durmaz om oväntade chansen: "En otroligt kul motståndare"

Foto: Scanpix

Jimmy Durmaz

Helt oprövad i "det riktiga" landslaget. Nu kan Jimmy Durmaz hamna öga mot öga – med superstjärnan Lionel Messi.

- Otroligt kul att få chansen mot Argentina, säger han till fotbollskanalen.se.

Den 23-årige yttern var ett av Erik Hamréns mer oväntade namn i landslagstruppen till nästa vecka. Tidigare har han fått testats i samband med januariturnéer, men matchen på Friends Arena blir den första där han får på allvar får mäta krafterna med gräddan av Sveriges utlandsproffs.

- Det är klart att jag blev lite överraskad av beskedet, men väldigt glad förstås. Det har gått bra för mig i klubblaget under hela säsongen så visst hade jag hoppats på att komma med så småningom, säger Durmaz till fotbollskanalen.se.

Sedan flytten från MFF har han gjort elva ligamatcher och tre mål för Genclerbirligi i Turkiet, och känner själv att han förbättrats på flera olika sätt.

- Rent sportsligt är jag jättenöjd. Jag har fått speltid varje gång jag inte varit skadad och tycker dessutom att jag utvecklats en hel del.

På vilket sätt då?

- Rätt genomgående egentligen. Framför allt blir man snabbare i tanken av att fotbollen går så pass fort här. Man måste värdera situationerna på ett annat sätt än i allsvenskan. Förstatouchen måste vara perfekt, annars riskerar man att tappa bollen direkt.

Hur stor är skillnaden gentemot allsvenskan?

- Det är oerhört stor skillnad. I Sverige orkade jag utan problem springa nonstop i 90 minuter. Här nere gör alla omställningar och intensiteten att man känner hur krafterna sinar efter kanske 80-85 minuter. Det är märkbart högre tempo.

Hur häftigt vore det att få speltid mot en motståndare som Argentina?

- Det vore jättestort. Senast var det på en vinterturné som jag var med och det här är ju helt annorlunda. En riktigt kul match att spela och det är bara att hoppas att man får förtroendet.

Risken finns att du får Messi på din kant i så fall...

- Det vore otroligt inspirerande. Jag vet inte hur man stoppar honom, men det är jag ju knappast ensam om. Finns inte många i världen som klarar av det.

Publicerad 2013-01-29 kl 18:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons