Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Durmaz om VM-kvalet: ”Trodde inte vi skulle ha sju poäng utan Zlatan”

Foto: Scanpix

Zlatan Ibrahimovic har lämnat landslaget. Men trots lagets saknad av stjärnanfallaren har VM-kvalet börjat på ett positivt sätt – vilket förvånar Jimmy Durmaz.
- Jag trodde inte vi skulle ha sju poäng. Alla trodde på det värsta för oss utan Zlatan, säger han enligt L’Equipe.

Efter sommarens EM i Frankrike har landslaget fått klara sig utan Zlatan Ibrahimovic.

En spelare som fortsatte efter sommaren var däremot Jimmy Durmaz, som ofta umgicks med Zlatan i landslaget. Nu berättar landslagsmittfältaren om att han inte var orolig inför landslagets framtid utan stjärnanfallaren, men att han samtidigt trodde att saknaden av Zlatan skulle vara ännu större än vad den hittills visat sig vara under VM-kvalet. 

- Jag ska vara ärlig, jag trodde inte vi skulle ha sju poäng efter tre matcher. Och inte bara jag, förresten. Alla trodde på det värsta för oss utan Zlatan, och sa att vi inte skulle vinna en match, säger Durmaz enligt L’Equipe.

Durmaz, nu i franska klubblaget Toulouse, berättar vidare att Zlatan är en förebild inte bara i ungdomen, men också i den kollektiva svenska fotbollsmodellen. Han drar paralleller till det franska landslaget.

- Ta det franska landslaget. Det har fantastiska individualister, men också ett superkollektiv. Om man tänker tillbaka på problemen det hade för sex år sedan, så hade det kanske ännu bättre spelare men ingen känsla för kollektivet. Det behövs en mix. Zlatan inkarnerade det där. Han hade en känsla på djupet för kollektivet. För min del är det lite samma sak: jag är bra en mot en, men också i kollektivet, det är därför jag är med i landslaget. Jag kan ge dig tio exempel på spelare som är bättre med bollen än jag, men som inte är med i landslaget för de har inte samma mentalitet för kollektivet.

Publicerad 2016-11-10 kl 08:33

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER