Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Efter bojkotten - Sydsvenskan kan ställa in utdelningen av Diamantbollen

Foto: Bildbyrån

Damlandslaget bojkottar Fotbollsgalan den 20 november.
Nu meddelar Sydsvenskan att man kan ställa in utdelningen av Diamantbollen - till årets bästa spelare på damsidan.
Jag vill framför allt försäkra mig om att vi som delar ut priset i samarbete med Svenska fotbollförbundet kan göra det med stolthet, säger chefredaktören Pia Rehnquist till tidningen.

Under söndagen kunde Fotbollskanalen berätta att det svenska damlandslaget planerar att bojkotta Fotbollsgalan den 20 november, och i förlängningen kan komma att strejka över träningsmatchen mot Frankrike den 27 november. Detta på grund av att spelarna ännu inte kommit överens med Svenska Fotbollförbundet om något nytt avtal parterna emellan.

- Det stämmer. Vi kommer inte att gå på Fotbollsgalan. Vi har inte haft ett avtal på hela året och vi vill få till ett avtal, sa lagkaptenen Caroline Seger.

- Det är inte okej att vi inte har ett avtal och det här går inte ut över fotbollen.

Reaktionerna från SvFF var starka under söndagen. Och bland annat riktade herrarnas landslagschef Lars Richt stark kritik mot tajmingen och menade att det var "respektlöst".

Nu får bojkotten ytterligare konsekvenser. Sydsvenskan meddelar att man kan ställa in utdelningen av Diamantbollen - priset till årets bästa spelare på damsidan - på Fotbollsgalan. Tidningen har delat ut priset sedan 2001, men efter bojkotten är det nu osäkert.

- Om det blir som man befarar, att majoriteten av de duktiga kvinnliga fotbollsspelarna inte kommer vara på plats blir det ju praktiskt svårt att dela ut priset. Sen finns det en principiell fråga också: Bör man dela ut priset från vår sida i den kontexten?, säger chefredaktören Pia Rehnquist, som brukar dela ut priset tillsammans med SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson, till Sydsvenskan.

- Jag vill framför allt försäkra mig om att vi som delar ut priset i samarbete med Svenska fotbollförbundet kan göra det med stolthet. Att jag som prisutdelare och representant för Sydsvenskan vet att man benhandlar de kvinnliga fotbollsspelarna på ett bra och rimligt sätt.

Oavsett om det blir på Fotbollsgalan eller inte så är Pia Rehnquist tydlig med att Diamantbollen kommer att delas ut även i år.

Vi vill ju dela ut priset, och kommer göra det, men det går ju att göra på andra sätt än på Fotbollsgalan.

Fotbollskanalen har sökt SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson.

Publicerad 2017-11-13 kl 13:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons