Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Efter drömmålet - nu öppnar Hamrén upp för Svensson: "Är aktuell hela tiden"

Foto: Scanpix

Erik Hamrén har inte sett Anders Svensson som en startspelare. Men nu kan han ha ändrat sig.

-Anders är aktuell hela tiden, säger Erik Hamrén.

Anders Svensson fick hoppa in under gårdagens vänskapsmatch mot Norge – och gjorde det bra. Han satte ett drömmål i krysset och efter matchen pratade den rutinerade mittfältaren om att han vill starta mot Irland - trots att Hamrén endast ser honom som en inhoppare. 

- Jag tycker fortfarande att jag kan klara av att spela från start och kanske bli utbytt om jag skulle bli trött, men det är som det är. Jag har den rollen som jag har och det är inga problem. Jag tycker att det är kul att få vara med och jag tycker att många gånger när jag har kommit in... de flesta gångerna jag har kommit in så har jag tillfört något, sade han då.

Men dörren till en startplats har verkat stängd – fram till nu. Under dagens presskonferens öppnade förbundskapten Erik Hamrén upp för Anders Svensson i startelvan.

-Anders är aktuell hela tiden, han har varit med i snacket varje match och jag har sagt det tidigare, säger Erik Hamrén och fortsätter:

- De gångerna han kommit in har han varit duktig och varit med och ibland förändrat matchen. Han har egenskaper som är riktigt riktigt bra. De egenskaperna kommer han nog behålla även med åren. Ett fantastiskt mål gjorde han också, så det är skoj.

När förbundskaptenen fick frågor om innermittfältet som startade matchen, Pontus Wernbloom och Albin Ekdal, delar han ut både ris och ros. Och återkommer till fördelen med att spela Anders Svensson.

-Pontus gör det bra, men han är inte lika konstruktiv på mittfältet som Anders är, säger han men tillägger:

-Men då kanske Anders vinner lite färre boller å andra sidan.

Sverige spelar VM-kvalmatch mot Irland på bortaplan den 6 september.

Publicerad 2013-08-15 kl 11:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons