Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Erikssons skada - landslagsläkaren ger lugnande besked: "Påverkar inte OS"

Sverige (herr)

OS-genrep mot Australien.
Då råkade Sverige illa ut när försvarsklippan Magdalena Eriksson tvingades kliva av skadad - men landslagsläkare Mats Börjesson lugnande besked.
- Det här kommer inte påverka OS, säger Börjesson till Fotbollskanalen.

2:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen där Eriksson kliver av skadad i spelaren ovan.

Sverige spelade OS-genrep mot Australien under måndagen på Guldfågeln Arena i Kalmar. Då råkade man ut för en mardröm redan efter en halvtimme.

När Magdalena Andersson skulle göra en snabb vändning i eget straffområde halkade hon till och blev sittandes. Eriksson höll sig för vaden och hade märkbart ont. Efter behandling av det medicinska teamet valde sedan förbundskapten Peter Gerhardsson att byta av Eriksson, och Emma Kullberg kom in i hennes ställe medan Eriksson leddes av planen med hjälp av lagläkarna.

Magdalena Eriksson anses vara en kugge i det svenska försvaret tillika i klubblaget Chelsea. Efter att som kapten ha lett Chelsea till ligaseger i Women’s Super League blev Eriksson invald till ligans bästa elva för säsongen 2020-21.

ANNONS

Landslagsläkaren Mats Börjesson säger att de kommer undersöka om det handlar om en muskelbristning eller bara kramp i fallet med Magdalena Eriksson. Men att det skulle vara någon fara för OS utesluter Börjesson:  

 - Det är fem veckor kvar till match i Japan - och det här kommer inte påverka något där (OS). Det kan jag säga här och nu, säger Börjesson till Fotbollskanalen.

Ytterbacken Hanna Glas stod över matchen. Även i hennes fall handlar det inte om något allvarligt.   

- Hon hade också en liten känning. Där är vi lite lugnare, där kommer vi göra en undersökning för att se om det inte är någon bristning. Men hon tränar med detta, och vi kommer att göra en extra undersökning på henne. Men jag är inte ett dugg orolig, säger Börjesson till Fotbollskanalen. 

ANNONS
Publicerad 2021-06-15 kl 21:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto